POBEDA ZA MARKA IVKOVIĆA: FTN i Crvena zvezda igrali meč za tragično nastradalog navijača
Foto: Sportindeks.rs

Humanitarna utakmica

POBEDA ZA MARKA IVKOVIĆA: FTN i Crvena zvezda igrali meč za tragično nastradalog navijača

Košarka -
Utakmica između studenata Fakulteta tehničkih nauka i Crvene zvezde bila je humanitarnog karaktera, a prikupljen novac će biti preusmeren na lečenje sadašnjeg studenta FTN-a Dušana Travice

Košarkaši Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada savladali su juniorski tim Crvene zvezde rezultatom 97:59 u humanitarnom meču posvećenom tragično preminulom navijaču crveno-belih Marku Ivkoviću Jagodi."Veoma smo počastvovani što smo pozvani da učestvujemo na ovom događaju. Došli smo sa mladom ekipom iako je bilo planirano da dođemo sa prvim timom, ali zbog nekih obaveza i svih ostalih takmičenja nismo bili u mogućnosti. Došli smo da ispoštujemo ceo ovaj događaj i da pružimo podršku Dušanu Travici, kojem je potrebna pomoć, a takođe želimo da učestvujemo na dešavanjima koja odaju počast našem tragično preminulom navijaču Marku Ivkoviću", rekao je tim menadžer juniora Crvene zvezde Aleksandar Zmijanac.Najkorisniji domaće ekipe bio je Stefan Stojačić koji je zabeležio 21 poen, dok je među redovima crveno-belih najbolji bio Paunović sa 12 postignutih poena."Ova utakmica nije imala takmičarski značaj, ali je svakako lep osećaj okupiti se na rođendan Marka Ivkovića povodom te tragedije koja se dogodila. Zahvaljujem se Crvenoj zvezdi koja se odazvala pozivu FTN-a. Lepo je igrati protiv tima u kom sam bio, ali ne osećam se više kao profesionalac", rekao je Stojačić."Bili smo veoma ubedljivi u takmičarskom delu sezone, igrali smo kvalifikacije za Jedinstvenu ligu kojka počinje za nedelju-dve. Sada smo došli da odigramu ovu revijalnu utakmicu, dali smo sve od sebe i nadam se da ćemo tokom cele sezone igrati sa velikom energijom", izjavio je košarkaš Crvene zvezde Paunović.Predsednik sportske organizacije "Tehničar" i jedan od organizatora ovog humanitarnog meča Nenad Teofanov rekao je da je ovo samo jedan korak ka razvoju studentskog sporta."Ideju smo razvili sa Markovim drugarima koji su zajedno studirali geodeziju sa njim. Odredili smo datum po njegovom rođendanu. Kroz razvoj ideje smo zaključili da i KK Crvena zvezda može da se priključi i ovom prilikom im se zahvaljujem što su nas podržali. Ovo može postati tradicija. Čak postoji tendencija da se ova utakmica igra i u Beogradu naredne godine i da se što veći broj ljudi obavesti o tome šta se dogodilo", zaključio je Teofanov.

Marko Ivković tragično je nastradao 21. oktobra 2014. godine u Istanbulu uoči utakmice Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde. Njega su domaći navijači nožem izbori ispred hale Abdi Ipekči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track