MOŽE I OVAKO: Crvena zvezda i Partizan zajedno sa Natašom Kovačević popularišu žensku košarku

Saradnja večitih rivala

MOŽE I OVAKO: Crvena zvezda i Partizan zajedno sa Natašom Kovačević popularišu žensku košarku

Košarka -
Ogroman je uspeh biti najbolji u Evropi i taj uspeh svakako je povećao interesovanje i broj košarkašica. To tako i treba da bude i jednu takvu situaciju treba iskoristiti i pozivati decu da počnu da se bave, ne samo košarkom, već bilo kojim sportom, rekla je Kovačevićeva

Ženski košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan, zajedno sa Fondacijom "Nataša Kovačević", dogovorili su popularizaciju ženske košarke u Srbiji, te će u sklopu ove ideje 2. novembra u Zrenjaninu odigrati revijalnu utakmicu.

Nataša Kovačević, rođena 1994. godine, bila je jedna od najtalentovanijih mladih košarkašica i sa devetnaest godina član svih mlađih košarkaških selekcija nacionalnog tima Srbije. U sezoni u kojoj je trebalo da igra svoju prvu evroligašku sezonu, 2013. godine, doživela je tešku saobraćajnu nesreću u Mađarskoj sa ekipom Đera za koju je nastupala.

Nesreća je prekinula njenu košarkašku karijeru, ali se ona posvetila humanitarnom radu. Osnovala je Fondaciju pod svojim imenom, čiji je cilj pomoć mladim sportistima i njihovo obrazovanje, ali i popularizacija i promocija ženske košarke, što će biti realizovano u okviru projekta "Košarka kao škola života". Predviđeno je da Zrenjanin bude jedan od deset gradova u Srbiji u kom će se projekat sprovesti.

Nedavni veliki uspeh naše ženske košarke, osvajanje titule šampiona Evrope, doprineo je da se značajan broj devojčica zainteresuje za taj sport i počne da trenira. Porast interesovanja evidentan je i u Zrenjaninu, klubu "Proleter 023" koji ima vrlo zapažene rezultate u radu sa mladim igračicama, ali i na nivou cele zemlje, o čemu Nataša Kovačević kaže:

- Ogroman je uspeh biti najbolji u Evropi i taj uspeh svakako je povećao interesovanje i broj košarkašica. To tako i treba da bude i jednu takvu situaciju treba iskoristiti i pozivati decu da počnu da se bave, ne samo košarkom, već bilo kojim sportom.

Nataša Kovačević zahvalila se na današnjem prijemu u Zrenjaninu, gde je bila primljena od strane gradonačelnika Čedomira Janjića i istakla da su ženski košarkaški klubovi Crvena Zvezda i Partizan rado izašli u susret svojim koleginicama i pozivu da se pomogne "Proleter 023" i izrazila očekivanja da će se to najavljenom utakmicom i postići.

Ona je navela i osnovne ciljeve svoje Fondacije:

- Generalno, to je nekoliko ciljeva: da se pomognu sportisti, ne samo u sportskom razvoju već i u obrazovanju, da se sportisti pomognu u slučaju neke sportske povrede, da promovišemo sport i edukujemo sportiste o važnosti osiguranja, kao značajnoj stvari koju sportisti često zaboravljaju.

Kovačevićeva je nosilac priznanja "Sport kao škola života" Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC) i ambasador FIBA Europe za mlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track