ABA LIGA OSTAJE BEZ EVROLIGE Lisac: FIBA ubija košarku na Balkanu!
Foto: Aleksandar Jovanović

Borba se nastavlja

ABA LIGA OSTAJE BEZ EVROLIGE Lisac: FIBA ubija košarku na Balkanu!

Košarka -
Mi smo se rukama i nogama borili za bolji položaj, imali smo dobar odnos sa ULEB, neka sad klubovi lobiraju, kaže bivši čelnik takmičenja
Doskorašnji menadžer ABA lige Roman Lisac smatra da je sad na klubovima da lobiraju kako bi regionalno takmičenje zadržalo dva predstavnika u Evroligi.
- Čuo sam za informaciju da ABA liga može da ostane bez predstavnika u Evroligi, ali iskreno se nadam da se to na kraju neće dogoditi. To bi ubilo košarku na ovim prostorima. Na klubovima je sada da lobiraju kako ne bi izgubili mesta u Evroligi. Mi smo se i rukama i nogama borili da nam se to ne desi. Na našu sreću, imali smo odličnu saradnju sa Đorđijem Bartomeuom i ljudima koji vode to takmičenje. U pola noći mogli smo da odemo u njihove kancelarije da bismo branili svoje stavove - kazao je Lisac.
On ipak veruje da postoji još prostora da se nađe rešenje koje neće ići na štetu klubova iz ABA lige.
- Mi više nismo tu, ali zato klubovima koji sada vode ligu želim svu sreću. I dalje verujem da to nije završena stvar i smatram da može da se nađe rešenje kako bi ABA liga i dalje imala učesnike u Evroligi. Ako jedna Litvanija može da ima predstavnika u Evroligi, zašto ga ne bismo imali i mi? Sada je sve na pregovorima - zaključio je Lisac.
Vujošević: Preti nam katastrofa
Bivši trener Partizana Duško Vujošević smatra da ljude koji predstavljaju našu košarku u FIBA ne treba da razapnemo jer od njih zavisi budućnost.
- Od životne je važnosti da ekipe s ovih prostora imaju prohodnost u Evroligu. Pobednik bi trebalo da ide direktno, a druga ekipa eventualno u kvalifikacije. U bordu FIBA imamo naše predstavnike, koje ne bismo smeli sad da razapnemo na stub srama, već da zajedno pronađemo način da se to ostvari. Sve drugo bi bilo katastrofalno - kaže Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track