NIKOLA KALINIĆ I PERO ANTIĆ: Bilo je čudno igrati protiv Zvezde
Foto: Tanjug

Teško protiv voljenog kluba

NIKOLA KALINIĆ I PERO ANTIĆ: Bilo je čudno igrati protiv Zvezde

Košarka -
BEOGRAD - Košarkaši Fenerbahčea Nikola Kalinić i Pero Antić, bivši igrači Crvene zvezde, izjavili su da im je bilo neobično da igraju protiv "crveno-belih", ali da su se postavili kao profesionalci i uradili svoj deo posla.

"Bilo je čudno, pogotovo na zagrevanju, ali se to izgubilo kako je utakmica odmicala. Bilo je onako... šta znam, zanimljivo", rekao je Kalinić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je izgubila u Areni od Fenerbahčea sa 74:60 u četvrtom kolu Evrolige.

"Ovo je bila dobra utakmica za nas, u kojoj smo zabeležili veoma važnu pobedu. Dobro smo reagovali na atmosferu i agresivnu igru, koju znamo da trener Dejan Radonjić voli. To smo, pre svega, dobro odradili u prvoj četvrtini, a kasnije smo čuvali prednost", kazao je Kalinić.

On je nezadovoljan kako je Fenerbahče odigrao poslednju deonicu.

"U poslednjoj deonici je došlo do nedopustivog pada, ali dobro. U principu smo napokon uspeli da u gostima odigramo dobru utakmicu, nije bilo mnogo oscilacija", dodao je ovaj krilni košarkaš.

Kalinić je kazao da se polako uklapa u sistem Fenerbahčea.

"Polako su kockice počele da se sklapaju, kasno smo se okupili i ima mnogo oscilacija. Protiv Zvezde smo poboljšali igru u odbrani koju smo uvežbavali poslednja tri-četiri dana. Diktirali smo tempo i dolazili do lakih poena, koji su nam nedostajali u prethodnim utakmicama", naveo je reprezentativac Srbije.

Makedonski košarkaš Pero Antić, navijač Crvene zvezde i njen bivši igrač, kazao je da je teško igrati protiv voljenog kluba.

"Svi znaju koliko je teško igrati protiv tima koji voliš, ali mi smo profesionalci. Baš mi je drago što smo pobedili i idemo dalje. Doček mi je otežao stvar, svako leto, kada god mogu, dolazim da gledam Zvezdu. Zvezda mi je u srcu, to je klub za koji navijam od detinjstva, ali to je profesionalizam", kazao je Antić.

Bivši košarkaš Partizana, a sada jedan od najboljih igrača Fenerbahčea, Jan Veseli rekao je da je očekivao bolju atmosferu u Areni.

"Očekivao sam znatno bolju atmosferu, nije bilo tako vruće kao što se najavljivalo. Ali, u svakom slučaju sam uživao u ovakvoj atmosferi, uvek je lep osećaj igrati u Beogradu", rekao je Veseli.

Veseli je kazao da je njegova ekipa odigrala solidno u Beogradu.

"Mislim da smo odigrali solidno. Želeli smo da počnemo jako, da nametnemo svoj ritam, što smo i uspeli. To je bilo veoma bitno za nas, jer smo znali da će biti teško", kazao je Veseli.

Kada je reč o ambicijama turskog kluba, Veseli je rekao da će Fenerbahče ići korak po korak i da je potrebno da se još više uigra. Bogdan Bogdanović, takođe nekadašnji košarkaš Partizana, rekao je da je njemu uvek prelep osećaj kada igra u Beogradu.

"Mnogo volim što sam ponovo u Beogradu i zaista je prelepo biti ovde, a tek igrati", rekao je on.

Bogdanović je komentarisao Zvezdine šanse za plasman u narednu fazu Evrolige.

"Koliko znam, Zvezdi je potrebno da pobedi Bajern Minhen u Beogradu većom razlikom nego što će tamo da izgubi", rekao je Bogdanović.

Upitan kako zna da će Zvezda izgubiti u Minhenu, Bogdanović je odgovorio: "Pa do sada su sve utakmice u gostima ubedljivo gubili".

On je kazao da je njegova ekipa protiv Zvezde odigrala zrelo i pametno.

"Zvezdi je nedostajalo mnogo bitnih igrača, a na terenu je bilo mnogo mladih. Mislim da je razlika pravedna, s obzirom na takvu situaciju. Ovo je bila veoma bitna pobeda, jer ćemo se verovatno boriti za prvo mesto u grupi, što nam je veoma bitno. Odigrali smo zrelo i pametno", kazao je Bogdanović.

Zvezda će u narednom kolu gostovati Bajernu u Minhenu, dok će Fenerbahče dočekati Himki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track