SRBI U NBA: Bjelica ponovo odličan, Jokić bez promašaja, Bobi grejao klupu!
Foto: Profimedia

Slavili

SRBI U NBA: Bjelica ponovo odličan, Jokić bez promašaja, Bobi grejao klupu!

Košarka -
Srpski košarkaši Nemanja Bjelica, Nikola Jokić i Boban Marjanović, u noći između ponedeljka i utorka, ostvarili su pobede sa svojim ekipama

Košarkaši Minesote pobedili su rano jutros u gostima Atlantu sa 117:107, u meču u kome su vodili 34 poena razlike, ali su na kraju morali da spasavaju pobedu u neizvesnoj završnici.

Timbervulfsi su tako prekinuli seriju Hoksa od sedam uzastopnih pobeda.

Minesota je na poluvremenu vodila 72:42, ali se Atlanta njie predavala, da bi tri i po minuta pre kraja, posle koša Pola Milsapa, prišla na poen zaostatka, 107:106.

Nakon toga je Endru Vigins vezao sedam uzastopnih poena i doneo nedostižnu predonst Minesoti. On je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 33 poena, čime je izjednačio rekord karijere.

Još šestorica gostujućih košarkaša bila je "dvocifrena", među kojima je i Nemanja Bjelica, koji je meč završio sa 11 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji u Atlanti bili su Džef Tig sa 24 i Milsap sa 22 poena.

AP
AP

Denver je zabeležio prvu pobedu kod kuće ove sezone, pošto je pobedio Portland sa 108:104, i tako ujedno ostvario i prvi trijumf nakon dva vezana poraza.

Nagetsi su imali ujednačen napad, a ekipu je predvodio Džej Džej Hikson sa 19 poena i 13 skokova. Emanuel Mudiej završio je meč sa 18, a Kenet Farid sa 17 poena.

Srpski internacionalac Nikola Jokić postigao je 10 poena, uz dva skoka, a nije ni jednom promašio iz igre.

AP
AP

San Antonio je u poslednjoj četvrtini slomio otpor Sakramenta i zabeležio pobedu u gostima od 106:88. Spursi su poslednju deonicu dobili sa 34:19, a 24 od tih poena postigli su rezervni igrači. Najefikasniji u timu bio je Kavi Lionard sa 24 poena, dok je Lamarkus Oldridž dao 16, a Toni Parker 13. Tim Dankan je utakmicu završio sa 11 poena i 14 skokova.

Srpski reprezentativac Boban Marjanović igrao je tri i po minuta i postigao je jedan koš.

Sakramentu je ovo bio šesti uzastopni poraz, i sada ima učinak od jednog trjiumfa i sedam poraza. Najefikasniji u jutrošnjoj utakmici bio je Demarkus Kazins sa 21 poenom.

Aktuelni šampion Golden Stejt ostao je neporažen, a osmu uzastopnu pobedu ostvario je protiv Detroita, 109:95. Voriorsi su do trijumfa došli, iako je prvi strelac tima Stefan Kari postigao samo 22 poena, što mu je najslabiji učinak u sezoni.

Njegov učinak nadoknadio je ostatak ekipe, i to bez previše muke.

"Naš drugi tim je najbolji u NBA, tako mi osećamo - imamo veterane u tom timu koji znaju kako da pobeđuju. Kada oni odigraju ovako, mi samo postajemo opasniji", rekao je privremeni trener Golden Stejta Luk Volton.

Najefikasniji kod Voriorsa bio je Klej Tompson sa 24 poena. Detroitu je ovo bio drugi poraz u sezoni. Najefikasniji u porazu bili su Redži Džekson i Stenli Džonson sa po 20 poena.

Rezultati utakmica igranih u noći između ponedeljka i utorka:

Indijana – Orlando 97:84 Filadelfija – Čikago 88:111 Atlanta – Minesota 107:117 Denver – Porland 108:104 Sakramento – San Antonio 88:106 Golden Stejt – Detroit 109:95 LA Klipers – Memfis 94:92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track