(VIDEO) GROBARI U DELIRIJUMU: Pogedajte kako je ne tako davno Partizan pobedio Real Madrid
Foto: Fonet

Evroliga nije mogla bez crno-belih

(VIDEO) GROBARI U DELIRIJUMU: Pogedajte kako je ne tako davno Partizan pobedio Real Madrid

Košarka -
Košarkaši Partizana savladali su Real Madrid u spektakularnoj utakmici u beogradskom "Pioniru" na današnji dan pre četiri godine - 80:79.

Bila je to prva sezona crno-belih posle deset godina bez Duška Vujoševića na klupi, na kojoj je sedeo Vlada Jovanović. Partizan nije dobro startovao u Evroligi, poražen je od Efesa i Makabija, ali je uoči dolaska "kraljevskog kluba" upisao prvu pobedu, protiv ekipe Šarlroa.

U "Pioniru" je kao i obično bilo kao u grotlu. S jedne strane bili su Nikola Peković, Milan Mačvan, Dušan Kecman, Ejsi Lo, Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević... A sa druge moćni Real predvođen Rudijem Fernandezom, Serhio Ljuljom i Rodrigezom, Martinasom Pocijusom, Seržom Ibakom, Džejsijem Kerolom, Ante Tomićem, Nikolom Mirotićem...

Utakmica je imala dramatičnu završnicu, a, ispostavilo se, pobednika je odlučio Lo pogocima iz slobodnih bacanja 17 sekundi pre kraja. Ljulj je bio Realov tragičar, jer je do kraja pogodio samo jedan penal (iz dva pokušaja), a i promašio je poslednji šut na meču, za tri poena.

Usledilo je ludilo u "Pioniru".

Real je takmičenje u grupi završio sa učinkom 8-2, a Partizan je posle povratka Pekovića u NBA ligu "pao" i nije se domogao TOP 16 faze. Ipak, Grobari se sa radošću sećaju meča sa "kraljevima" 10. novembra 2011.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track