(KURIR TV) SVE OČI BILE UPRTE U NJU: Pogledajte veliki povratak Nataše Kovačević na teren
Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ovacije za košarkašicu Crvene zvezde

(KURIR TV) SVE OČI BILE UPRTE U NJU: Pogledajte veliki povratak Nataše Kovačević na teren

Košarka -
Srpska košarkašica Nataša Kovačević zaigrala je prvi zvanični meč posle dve godine i dva meseca od teške saobraćajne nesreće.
1 / 3 Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Nataša Kovačević je zaigrala za Crvenu zvezdu na meču protiv niškog Studenta u 6. kolu Prve ženske lige Srbije.Crvena zvezda je pobedila 78:47 (24:12, 17:14, 19:10, 18:11). Nataša je na terenu provela nešto manje od 16 minuta. Ona je postigla pet poena, uz tri skoka, tri osvojene lopte i jednu asistenciju. Nataša je šutirala 1/5 sa linije slobodnih bacanja, 2/4 za dva i 0/2 za tri poena.Najefikasnija u ekipi Crvene zvezde bila je Zec sa 17 poena, dok se u poraženom timu istakla Stojanović sa 12.

Pogledajte kako je izgledao trening Kovačevićeve uoči samog meča.

Nataša je doživela velike ovacije sa tribina prilikom predstavljanja igračica. Ona na leđima nosi dres sa brojem 7.

Kovačevića je meč počela na klupi za rezerve, a u igru je ušla u 6. minutu.

Nataša je u prvoj četvrtini odigrala nešto više od četiri minuta, a za to vreme imala je jednu asistenciju i napravila je jedan faul. Imala je šut iz igre 0/3, odnosno 0/1 za dva i 0/2 za tri poena. Zvezda posle prve četvrtine vodi 24:12.

Kovačevićeva je u igru ušla ponovo u 16. minuta, a uspela je nekoliko desetina sekundi kasnije da se upiše u strelce. Ona je prvo promašila šut za dva poena, a onda je nad njom napravljen faul pri pokušaju da postigne koš. Nataša je pogodila prvo slobodno bacanje, a drugo je promašila. Usledile su velike ovacije sa tribina, a onda je nekoliko napada kasnije Kovačevića postigla i prvu dvojku na utakmici.Zvezda posle prvog poluvremena vodi 41:26. Nataša Kovačević je na terenu provela skoro devet minuta, a za to vreme postigla je dva skoka uz jednu asistenciju.

Kovačevićeva je u poluvremenu davala izjave brojnim medijima. Rekla je da je presrećna zbog povratka na teren posle više od 26 meseci. Takođe, zahvalila je publici koja je došla da je vidi uživo na utakmici. Ona je istakla da je joj je porodica bila najveća podrška.

Nataša je zaigrala i u drugom poluvremenu za Crvenu zvezdu i doprinela je ubedljivoj pobedi crveno-belih.

Na utakmici bili ispred KSS Dragan Đilas, Ana Joković i Dejan Tomašević, kao i prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

Nataša Kovačević je 7. septembra 2013. doživela tešku saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, a srpska košarkašica je tada igrala za Đer.

Autobus u kojem su na prijateljski meč putovale košarkašice Đera, među kojima i dve srpkinje Nataša Kovačević i Milica Ivanović, skrenuo je s puta kako bi izbegao direktan sudar s kolima koja su prešla na njihovu stranu. Ivanovićeva je prošla sa lakšim povredama, a lekari su morali Nataši Kovančević da amputiraju levu nogu ispod kolena.

Kovačevićeva je licencirana prethodnih dana za Crvenu zvezdu i dobila je dozvolu Komisije za takmičenja KSS da se vrati na teren. Ona će nastupati sa specijalnom protezom, u čijoj nabavci su učestvovali FIBA Evropa, Francuska košarkaška federacija, njen predsednik Žan-Pjer Siuta, zajedno sa našim savezom.Nataša je prošla sve omladinske selekcije naše zemlje, a igrala je za Crvenu zvezdu, Partizan, Voždovac i madarski Ðer. Ona je u Zvezdinom dresu nastupala u sezoni 2012/13, kada je na 14 utakmica postigla 227 poena i imala najbolji prosek u timu od 16,2 poena po meču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track