SIMONOVIĆ POSLE TRIJUMFA U MINHENU: Zvezda je pokazala srce i pobednički karakter
Foto: Evroliga

Jedan od junaka pobede

SIMONOVIĆ POSLE TRIJUMFA U MINHENU: Zvezda je pokazala srce i pobednički karakter

Košarka -
Posle spektakularne pobede u Minhenu, košarkaši Crvene zvezde su ostali u trci za plasman u Top 16 Evrolige.

Jedan od junaka velikog trijumfa (90:79) bio je i Marko Simonović koji je u poslednja dva minuta postigao čak osam poena.

- Teška utakmica. Od prvog minuta smo dobro kontrolisali meč i znali šta želimo. Napravili smo odličan posao. Prikazali smo najbolju igru ove sezone, ali verujem da ćemo se dizati i igrati sve bolje. Idemo polako, korak po korak - kaže Zvezdin reprezentativac.

U duelu u kome je Stefan Jović oborio rekord Evrolige po broju asistencija, a još nekoliko igrača pružilo svoju najbolju partiju ove sezone, Simonović ističe značaj izvanredne timske igre.

- Sjajni pojedinačni učinci Jovića pre svega, pa onda Rebića, Milera, Štimca, Cirbesa i svih ostalih naših igrača, kao i dobra priprema našeg stručnog štaba pretočeni u izvanrednu timsku igru, bili su ključni da ostvarimo trijumf. Pokazali smo srce i pobednički karakter - tvrdi krilni košarkaš.

Crveno-beli su tek na pola puta. Preostalo je još pet utakmica u kojima će se voditi velika borba za prolazak u Top 16.

-Napravili smo dobar pomak ka Top 16, ali ima još mnogo da se igra. Najbitnije je da ostanemo na zemlji i gledamo samo svaku sledeću utakmicu - objašnjava Simonović. Zvezdini košarkaši su imali veliku podršku sa tribina Audi Douma i to je bila jedna od stvari koja je značajno uticala na konačan rezultat. -Osećao sam se sjajno, atmosfera je bila prelepa. Mislio sam da smo mi domaći tim. Hvala na podršci svima koji su došli u Minhen - zaključio je Simonović.

Posle pet kola u Evroligi Crvena zvezda ima skor 2-3. U narednom kolu prvak Srbije ponovo će gostovati, pošto će se u četvrtak u Francuskoj sastati sa Strazburom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track