(FOTO, VIDEO) CRNO-BELI NA DNU TABELE: Košarkaši Partizana posle drame poraženi u Zadru
Foto: Aba-liga.com

I DALJE BEZ POBEDE U GOSTIMA

(FOTO, VIDEO) CRNO-BELI NA DNU TABELE: Košarkaši Partizana posle drame poraženi u Zadru

Košarka -
Košarkaši Zadra pobedili su Partizan u poslednjoj utakmici desetog kola ABA lige - Zadar - Partizan 65:61 (21:14, 15:14, 15:23, 14:10).

Crno-beli su doživeli sedmi ovosezonski poraz, pa se nalaze na dnu tabele, zajedno sa Sutjeskom, sa učinkom 3-7.Dalmatinski sastav je ostvario peti trijumf, ima polovičan učinak, i deli peto mesto sa Igokeom i Krkom.Tim Petra Božića nije dobro počeo utakmicu, celo prvo poluvreme je jurio zaostatak, koji je u 19. minutu iznosio i 11 poena. Međutim, sve se promenilo u trećoj četvrtini. Partizan je zaigrao bolje i na krilima Milutinovića i Džonsa napravio preokret. Poveli su 48:46, a u nastavku su više puta sticali i po šest poena plusa. Ali, od 35. minuta kada su vodili 59:57 su stali. Do kraja su ubacili samo dva poena! Naravno, Zadrani su iskoristili petominutni prazan hod gostiju i pobedili napravivši seriju 8:2.

Ante Delaš je ubacio čak 27 poena!

Kod Partizana najefikasniji je bio Džons sa 16 poena, Vitkovac je dodao 13 (sve u prvom poluvremenu), a Milutinović 11 (sve u drugom poluvremenu). Debitovao je plejmejker Džamar Vilson - dao je sedam poena za 20 minuta na terenu.U dvorani "Krešimir Ćosić" bilo je oko 7.000 gledalaca.Partizan u 11. kolu u petak u 17 sati dočekuje Tajfun, a Zadar sledećeg ponedeljka gostuje u Skoplju.

Foto: aba-liga.com
Foto: aba-liga.com

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

39. minut - 64:60 - Partizan je za poslednja četiri minuta dao samo jedan poen! Ante Delaš je pogodio oba slobodna bacanja za četiri poena prednosti domaćina na minut i po do kraja.

38. minut - 62:59 - Domaćin je od 54:59 stigao do 62:59 serijom 8:0.

36. minut - 59:59 - Zakucavanjem Ivana Marinkovića domaćin dolazi do izjednačenja.

35. minut - 57:59 - Džons povećava na "plus pet", ali Ivan Ramljak je zatim pogodio još jednu trojku.

34. minut - 54:57 - Ivan Ramljak uzvraća trojkom.

33. minut - 51:57 - Šta je sada uradio Milutinović! Pogodio je neverovatnu trojku i to pod faulom, a onda je i iskoristio dodatno slobodno bacanje.

32. minut - 51:53 - Džons je ubacio dvojku - to je prvi koš u poslednjoj deonici.

Foto: aba-liga.com
Foto: aba-liga.com

Treća četvrtina - 51:51

Crno-beli su u treću deonicu ušli sa "minus osam", ali su u 28. minutu poveli prvi put na utakmici - 48:46. Prednost uvećavali do 51:46, ali je domaćin serijom 5:0, zaključno sa trojkom Delaša izjednačili pred ulazak u poslednju četvrtinu.

Druga četvrtina - 36:28

20. minut - 36:28 - Pošto je Partizan zapretio na startu druge deonice, Zadrani su se brzo odlepili i znalački čuvali prednost. Za crno-bele je u drugoj deonici takoreći igrao samo Viktovac, koji na kraju prvog poluvremena na kontu ima 13 poena.

19. minut - 34:23 - Domaćin dolazi do maksimalnih "plus 11".

14. minut - 27:18 - Crno-beli su prišli na tri koraka zaostatka, ali se domaćin odlepio na maksimalnih devet.

11. minut - 21:17 - Prvi napad gostiju u drugoj deonici i prva njihova trojka na meču - strelac Viktovac.

Prva četvrtina - 21:14

10. minut - 21:14 - Partizan je prišao, ali se Zadar odlepio serijom 6:0. Vanja Marinković je dao "koš i faul", a Delaš trojku.

9. minut - 15:14 - Pogodio je i Vitkovac. Gosti su sa "minus sedam" došli na samo poen zaostatka.

8. minut - 15:12 - Vilson je odlično startovao. Koš i pogođeno dodatno slobodno bacanje, pa u sledećem napadu dvojka. Doneo je Partizanu priključak.

5. minut - 8:3 - Partizan je dao prvi koš iz igre posle četiri i po minuta. Strelac je bio Cvetković. U igru je ušao debitant kod crno-belih Džamar Vilson.

3. minut - 4:1 - Prvi tajm-aut zatražio je Božić, jer je njegov tim za tri minuta igre dao samo jedan poen, i to Vitkovac iz slobodnog bacanja. Anđušić se nije snašao na poziciji plejmejkera, pa ga je zamenio Vanja Marinković.

Foto: aba-liga.com
Foto: aba-liga.com

20:50 - Trener Zadra Ante Nazor je uoči večerašnjeg meča rekao:"Moramo biti makismalno borbeni i koncentrisani da bismo pobedili. Reč je o protivniku koji igra sve kvalitetnije uprkos problemima u klubu. Njihovi igrači daju maksimum i to se vidi po rezultatima u poslednjim utakmicama. Partizan je uvek Partizan, to je veliki klub i veliko ime, baš kao i Zadar. Niko protiv nas u našoj dvorani ne sme da bude favorit. Navijači su sastavni deo ekipe. Ambijent koji zadarska publika pruža važan je element za našu ekipu i klub.

20:45 - Strateg Partizana Petar Božić najavio je gostovanje u Zadru sledećim rečima:"Zadar je dobar tim koji jako dobro igra na svom terenu. Kvalitet i karakter su pokazali i na gostovanju u Zagrebu kada su pobedili Cedevitu. Nas nakon pobede protiv ekipe Budućnosti čeka jako teška utakmica, ali moramo da dokažemo i kako su ta pobeda i naša igra plod dobrog i kontinuirang rada. Svesni smo da i kada smo prethodnih godina bili favoriti protiv Zadra, često nismo uspevali da to i materijalizujemo. Sada želimo da nastavimo u pravcu dobrih igara i da samopouzdanje stečeno nakon pobede u prošlom kolu iskoristimo u najboljem mogućem svetlu".

Podsetite se detalja sa utakmice Partizan - Budućnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track