(VIDEO ANKETA) PROKLETSTVO STRAZBURA Košarkaši Zvezde prokockali šansu kao i fudbaleri pre 10 godina
Foto: Profimedia, Saša Pavlić

"Gameiro efekat" dotukao i košarkaše

(VIDEO ANKETA) PROKLETSTVO STRAZBURA Košarkaši Zvezde prokockali šansu kao i fudbaleri pre 10 godina

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u gostima od Strazbura (78:75), iako su na startu drugog poluvremena imali +21, međutim, ovo nije privi put da Zvezda uspeva da prokocka veliku prednost u gradu (ne)pravde

Naime, pre tačno 10 godina fudbaleri Crvene zvezde bili su na pragu velikog uspeha - da posle 14 godina na proleće igraju u Evropi. Crveno-beli su te 2005. godine igrali prvi put u grupnoj fazi Lige Evrope i bila im je neophodna pobeda u Strazburu kako bi prezimili u Evropi.

Igrali su sjajno. Golovima Dušana Baste i Ardijana Đokoja vodili su sa 2:0, a onda je u igru ušao talentovani Gameiro. Dva slobodna udarca i dve majstorije Francuza u samom finišu meča bile su dovoljne za surovu eliminaciju Zvezde.

Košarkaši još uvek imaju šanse da se nađu u Top 16 fazi Evrolige, ali je put do druge runde sada izuzetno težak. Crveno-beli košarkaši su odigrali maestralno prvo poluvreme, za sedam i po minuta su uspeli da ubace 25 poena, u 21. minutu utakmice Zvezda rezultat je bio 55:34 u korist šampiona Srbije. Međutim, usledio je neshvatljiv pad. Izabranici trenera Radonjića su u drugom delu igre postigli samo četiri pogotka iz igre!

Tako se Zvezdi posle 10 godina ponovo desio "Gameiro".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track