KOŠARKAŠKA SRBIJO, HVALA: Evo kako se KSS zahvalio navijačima za podršku šampionkama Evrope
Foto: KSS

Spektakl u Pioniru

KOŠARKAŠKA SRBIJO, HVALA: Evo kako se KSS zahvalio navijačima za podršku šampionkama Evrope

Košarka -
Košarkašice Srbije startovale su ubedljivom pobedom protiv Nemačke (100:57) u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Dva dana posle meča u Beogradu, Košarkaški savez Srbije je izrazio zahvalnost navijačima koji su bili u dvorani i doprineli sjajnoj slici koja je iz Srbije poslata u svet. "Košarkaški savez Srbije se iskreno zahvaljuje svakom od 7.000 ljudi koji su u subotu ispunili dvoranu „Pionir“ do poslednjeg mesta, jer su time pokazali koliko građani Srbije poštuju i podržavaju evropske kraljice. Ovakva poseta bila je ubedljivo najveća tog dana u celoj Evropi, a verovatno i u istoriji, bar onoj novijoj, evropskih kvalifikacija. O tome koliko Srbija voli svoje heroine, govori podatak da ovoliko gledalaca nije bilo na finalnim ugakmicama prvenstava Evrope godinama, da ne kažemo decenijama unazad…

Veliko hvala trenerima i profesorima koji su doveli svoje učenike sa teritorije cele Srbije i Beograda. Veliko hvala medijima, koji su nas pratili najavljujući ovu utakmicu i bez čije pomoći subotnje veče ne bi bilo tako veličanstveno.

Nadamo se da će i oni malobrojni mediji, koji su smatrali da fudbalska utakmica Real – Barselona zaslužuje četiri puta veći prostor u novinama od prvakinja Evrope, shvatiti da su pogrešili i da će se ubuduće pridružiti ostalima.

Želimo da cela Srbija vidi naše šampionke! Zato ćemo utakmicu sa Ukrajinom igrati u Nišu, a tražićemo dozvolu od FIBA da meč sa Luksemburgom takođe igramo van Beograda", kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track