POSLE PRODUŽETKA: Deveta pobeda Mege za vrh tabele
Foto: ABA Liga

Aba liga

POSLE PRODUŽETKA: Deveta pobeda Mege za vrh tabele

Košarka -
Košarkaši Mega Leksa ostvarili su devetu pobedu u ABA ligi.

Izabranici trenera Dejana Milojevića u 12. kolu regionalnog takmičenja uz mnogo muke nakon produžetka srušili su otpor borbene Krke iz Novog Mesta i ponovo, makar na jedan dan, preuzeli čelnu poziciju na tabeli - 84:77 (16:26, 28:14, 14:19, 13:12, 13:6).

Kompletan tok utakmice bio je na pravoj klackalici, gostima su pripale prva i treća, a domaćina druga i četvrta četvrtina, pa se na kraju apsolutno zasluženo išlo u dodatnih pet minuta, gde je na kraju ipak preovladao kvalitet, ali i veća borbenost domaćih.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Timoti Luvavu, koji je upisao 20 poena, ali uz prilično skroman šut iz igre (2/8 za dva, 3/10 za tri), ali i devet skokova. Sa druge strane, isto toliko poena ubacio je i Lalić, dok je ubedljivo najkorisniji igrač meča (30 indeks) bio Stefan Siovec sa 16 poena, 11 skokova i sedam asistencija, ali to nije bilo dovoljno gostima da na kraju naprave iznenađenje u Sremskoj Mitrovici.

Mega je produžetak prelomila serijom 13:3 i na kraju stigla i do sasvim solidne prednosti od sedam poena. Ekipa Dejana Milojevića u narednom kolu gostuje Metalcu u Valjevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track