ZVEZDINO DOBA: Biće još pobeda!
Foto: Saša Pavlić

Srpski tim pruža blistave partije u Evroligi

ZVEZDINO DOBA: Biće još pobeda!

Košarka -
Dali smo sve od sebe i uspeli da dođemo do podviga pred sjajnim navijačima, rekao trener Crvene zvezde

Moćni su Real i Himki, ali nedovoljno da trijumfuju u Beogradu. Dve fantastične utakmice odigrala je Zvezda, ubacila 94 i 96 poena i došla na korak od doskora miljama dalekog plasmana u top 16 Evrolige.Više nego dovoljan povod za razgovor s Dejanom Radonjićem, trenerom Zvezde, koji je sjajno ukomponovao (i isto tako predvodi) tim, uprkos brojnim problemima od početka sezone.Odlučila odbrana- Bili smo svesni ko nam je rival. Himki je individualno izuzetno kvalitetna ekipa sa još većim ambicijama. To su pokazali u prvom meču, kad su nas savladali sa 38 razlike. Demonstrirali su kvalitet i u Beogradu, ali mi smo imali bolju odbranu u drugom poluvremenu i došli do velike pobede - rekao je na početku Dejan Radonjić za Kurir.Opet ste prošli put iz prošle sezone - od kritika do lovorika.- Sad je situacija drugačija. Prošle godine smo maltene od samog starta krenuli dobro, ali sad smo imali mnogo problema, što je uticalo da ne izgledamo onako kako bismo želeli. Polako izlazimo iz svega što nas je zadesilo. Posebno je zadovoljstvo što smo posle prvih mečeva i onakvih poraza od Reala, Himkija i Fenerbahčea uspeli da dobijemo dva velika tima, čemu se posle ta tri poraza malo ko nadao.Nikad puniji Pionir i podrška navijača za pamćenje.Moćna ekipa- Fenomenalno. Fantastičan događaj, a mi smo dali sve od sebe da dođemo do podviga i veče učinimo nezaboravnim.Pitamo trenera Zvezda da li će takvih večeri biti još.- Nadam se da hoće.Svi igrači koji su ostali iz prošlosezonskog tima (Jović, Rebić, Cirbes, Gudurić i Lazić) igru su podigli na viši nivo.- Individualni napredak donosi nam mogućnost da budemo bolji i da s puno optimizma gledamo na ono što nas čeka u narednim mesecima - poručio je Radonjić.

Amerikanka oduševilaDELIJE POLUDELE ZA MILEROVOM CICOMKvinsi, može slika? Prilazili su navijači Mileru posle utakmice i velike pobede kako bi dobili uspomenu u vidu fotografije. Sve do momenta dok nisu spazili da se iz njega nalazi nešto mnogo lepo - Ajlija Peti. Prelepa Amerikanka brzo je ukrala slavu svom dečku.Na izlazu iz Pionira okupilo se oko pedeset navijača, koji su ostali više od 45 minuta u dvorani po završetku utakmice kako bi videli igrače i fotografisali se sa njima. Međutim, jedna dama zasenila je sve. Čim su ugledali Kvinsijevu devojku, zvezdaši su počeli da joj prilaze i da je, uz komentar da lepo izgleda, zamole za fotku. Ona je bila potpuno zbunjena, ali je svima rado izlazila u susret. Jedan komentar navijača zasmejao je masu.- Kvinsi, izvini, ali nekako mi je draže da se slikam sa njom nego sa tobom - na srpskom je izgovorio navijač i bacio u smeh prisutne. Ne i Kvinsija i njegovu devojku, koji su zbunjeno gledali šta se dešava.

S njim nikad nije lako... Svetislav Pešić
S njim nikad nije lako... Svetislav Pešić

Crvena zvezda drži sudbinu u svojim rukamaMEČ ODLUKE PROTIV BAJERNAAko Crvena zvezda pobedi Bajern u poslednjem kolu, biće siguran učesnik Top 16 faze Evrolige! Utakmica sezone igraće se u Beogradu 18. decembra od 19 časova, a pre toga crveno-beli idućeg petka gostuju Feneru.S kakvim motivom će tim iz Minhena doći u Srbiju, zavisi od rezultata njihovog meča protiv Reala u sledećem kolu. Ako Bajern dobije „kralja“, postaće siguran učesnik druge faze Evrolige i meč protiv Zvezde neće im biti rezultatski bitan. Ali ako izgube od Madriđana, utakmica u Beogradu direktno će odlučiti ko ide dalje - Zvezda ili Bajern. Treba reći da Real, u slučaju poraza od Bajerna, ispada iz Evrolige, ako u poslednjem kolu Pešićev tim ne pobedi Zvezdu.Prvak Srbije može dalje, uz neke druge rezultate i „samo“ sa pobedom protiv Fenera, ali jasno je da bi trijumf izabranika Dejana Radonjića u Istanbulu bio ravan čudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track