DOMINACIJA ŠAMPIONA: Korać u derbiju kola savladao Zvezdu!
Foto: Košarka24.rs

Žućkove naslednice ne znaju za poraz

DOMINACIJA ŠAMPIONA: Korać u derbiju kola savladao Zvezdu!

Košarka -
Košarkašice Radivoja Koraća savladale su ekipu Crvene zvezde rezultatom 58:46 (11:15, 12:8, 19:14, 16:9), u derbiju devetog kola domaćeg šampionata

"Žućkove naslednice" su tako ostale jedini neporaženi tim u ligi, dok je Zvezda doživela treći poraz u sezoni, a prvi na svom terenu.

Zvezda je bolje otvorila meč, u finišu prve četvrtine crveno-bele su imale pet poena prednosti (15:10). Šampion je imao ozbiljnih problema sa realizaciom. Zvezda u finišu poluvremena koristi greške rivala i dolazi do najveće prednosti na meču 23:17. Međutim, usledila je ekspresna mini serija Koraća, koji nakon trojke Andrijane Vasović u poslednjoj sekundi prvog poluvremena dolazi do izjednačenja (23:23).

Mali broj poena i rezultatska "klackalica" viđeni su i u trećoj deonici meča. Do prve osetnije prednosti Korać dolazi u finišu četvrtine posle nove trojke Andrijane Vasović 40:35.Korać je definitivno prelomio meč sredinom poslednje četvrtine. Anja Spasojević je postigla četiri vezana poena, a onda je usledila i serija sjajne Kristine Topuzović (9 poena u nizu) za dvocifrenu prednost na dva minuta pre kraja utakmice.

Apsolutna dominacija Koraća u skoku odlučila je ovaj meč (52:29). Šampion je katastrofalno šutirao na ovom meču - samo 38 odsto za dva i 18 odsto za tri poena.Junak utakmice bila je reprezentativka Srbije i kapiten Radivoja Koraća, Kristina Topuzović, koja je meč završila sa dabl-dabl učinkom - 15 poena i 14 skokova. Dabl-dabl je upisala i borbena Vladinka Erak (11 poena i 15 skokova), dok je Nataša Bučevac uz 11 postignutih poena imala i 9 skokova.U poraženoj ekipi istakla se Snežana Bogićević sa 13 poena i 10 skokova, dok je Mina Đorđević ubacila 10.

U narednom kolu Radivoj Korać gostuje Vojvodini, dok Zvezda ide na noge Radničkom u Kragujevac.

Rezultati 9. kola prvenstva Srbije:

Spartak - Vojvodina 96:79ŽKA - Vrbas 59:71Šumadija - Bor 76:41Student - Kraljevo 51:54Vršac - Radnički 74:56Crvena zvezda - Radivoj Korać 46:58

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track