KOSTA PEROVIĆ O POVLAČENJU: Nemam više volje za košarkom, učiću decu da vole Partizan
Foto: Saša Pavlić

Kraj uspešne karijere

KOSTA PEROVIĆ O POVLAČENJU: Nemam više volje za košarkom, učiću decu da vole Partizan

Košarka -
Iskusni košarkaš Partizana Kosta Perović, odlučio je da završi košarkašku karijeru i posveti se drugim izazovima u životu.

Osvajač pet titula državnog prvaka i titule šampiona Jadranske lige sa Partizanom, nekadašnji reprezentativac naše zemlje sa kojom ima osvojeno srebro iz Poljske 2009. godine, odlučio je da stavi tačku na igračku karijeru.

Perović se letos ponovo priključio crno-belima i iskustvom pomogao mladom timu Partizana u prvom delu sezone.

„Razmislio sam dobro i odlučio da je vreme za kraj. Već neko vreme sam razmišljao o tome kada je pravo vreme da se povučem i sada sam osetio da je došao taj trenutak. Jednostavno, volja za igrom i takmičenjem kod mene nije bila na željenom i potrebnom nivou već skoro dve godine. Na sve se nadovezala i povreda tokom boravka u Rusiji.“ – započinje priču Perović i dodaje:

„Radio sam tokom celog leta, želeo i sebi da dokažem da mogu ponovo da igram košarku. Stvorila se mogućnost da ponovo obučem crno-beli dres i tom izazovu nisam odoleo. Ubeđen sam da bih do kraja sezone samo podizao formu i pružio bolje igre nego do sada, ali jednostavno sam shvatio da voljni momenat više nije na potrebnom nivou.“

Perović ističe i da nije razmišljao o nastavku karijere nakon ove sezone.

„Nisam razmišljao o tome da nastavim karijeru negde nakon Partizana. Drago mi je da karijeru završavam u klubu u kojem sam se igrački u potpunosti afirmisao. Veliko hvala klubu za sve godine provedene u crno-belom, veliko hvala mojim trenerima Dušku Vujoševiću i Petru Božiću, kao i svima koji su bili u i oko tima. Košarka mi je pružila puno zadovoljstva u životu i verujem se da sam se na pravi način odužio.“

Nakon karijere, Kosta će se posvetiti porodici i brojnim drugim izazovima u životu.

„Vreme je da krenem dalje. Imam interesovanja za brojne stvari, pa ću u skladu sa time doneti odluku šta ću raditi u budućnosti. Istovremeno, želim da uputim ogromnu zahvalnost porodici koja je bila uz mene tokom čitave karijere i koja je prilagodila živote mojim profesionalnim obavezama. Mislim da je došlo vreme i da se ja njima na neki način odužim.“

Kosta sa velikim zadovoljstvom ostaje član crno-bele porodice, ali će dojučerašnje saigrače bodriti sa tribina hale Pionir.

„Bila je velika čast i zadovoljstvo sve ove godine igrati u Partizanu. Svakako ću nastaviti da dolazim na utakmice i učim svoju decu kako se voli Partizan.“ – poručuje Perović.

Bogatu karijeru, Kosta Perović je započeo u Beopetrolu iz kojeg je prešao u Partizan. Potom je usledio odlazak u NBA ligu, u tim Golden Stejt Voriorsa. Nakon Amerike, Perović je nastupao za Valensiju, Barselonu, Unikahu iz Malage i Jenisej nakon čega se ponovo vratio u Partizan. Sa reprezentacijom naše zemlje, Kosta je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track