NADMAŠIO UČITELJA: Gudurić u trojkama razbijao i legendarnog Gurovića
Foto: Saša Pavlić

Zvezdin heroj

NADMAŠIO UČITELJA: Gudurić u trojkama razbijao i legendarnog Gurovića

Košarka -
Šutirali smo posle treninga, prve godine lagano sam ga dobijao, ali već na kraju druge nije bilo šanse da ga pobedim, izuzetno je inteligentan, kaže Milan Gurović

Heroj Zvezdine pobede nad Bajernom (85:76) Marko Gudurić imao je od koga i da uči dalekometražnu paljbu! Dve godine je mladi košarkaš radio sa Milanom Gurovićem u FMP Železniku, a od legendarnog asa saznali smo brojne zanimljivosti iz tog perioda.Gurović i Gudurić počeli su za sarađuju kada je bivši košarkaš bio pomoćni trener Crvene zvezde.- Prvi susret sa Markom imao sam 2012. godine, kada je pozvan da se priključi prvom timu zbog nedostatka igrača - počinje priču Milan Gurović za Kurir.Usledile su dve sezone u FMP Železniku. A kako se tada radilo, najbolje se vidi iz Gurovićevih reči.- Šest sati dnevno. Tri pre podne i isto toliko uveče. Za njega nije bilo fakultativnih treninga, to sam mu zabranio.Otkrio je Gurović i zanimljivost vezanu za rad sa mladim igračem - takmičili su se u šutiranju trojki.- Prve godine kada smo šutirali, gubio je, i to debelo. Već pred kraj druge sezone mislim da nisam video nijednu pobedu. U meni je tada još bilo takmičarskog naboja, pa mi je pola bilo krivo, a pola drago zbog takvih ishoda. Ipak, ne bi bilo dobro da ga ja kao čiča pobeđujem. Iz tog ugla bilo mi je drago što nije bilo šanse da ga dobijem.Osvrnuo se legendarni as na dve godine rada sa Markom u FMP Železniku.- Košarka je jednostavna igra kada je igraju majstori. Upijao je svaku reč! Radili smo mnogo na mentalnoj pripremi, rekao sam mu, ako uspeš da izdržiš mene, onda ćeš uspeti i u košarci. Izuzetno je inteligentan, poseduje harizmu, neophodan sportski bezobrazluk. Sa 17 godina on je već pokazao da može da se nosi sa starijim i iskusnijim igračima.Ove sezone Gudurić rešava utakmice u Evroligi. Protiv Strazbura, Himkija, Reala i Bajerna u odlučujućim momentima preuzimao je veliku odgovornost.- Tako se postaje igrač! Ne može u nižerazrednim ligama da se oformi košarkaš. Dobio je šansu, tako treba da bude i dalje, u Zvezdi rade pravu stvar kada je o tome reč.Mladi stručnjak čuo se s učenikom posle meča u Pioniru.- Pustio sam mu poruku da zaboravi na utakmicu protiv Bajerna i da već sutradan u Železniku ide na 300 šuteva. Odgovorio je da se već nalazi u Železniku - zaključio je Milan Gurović.

Istina Zvezdin Amerikanac ističe da klub ima najbolje navijače na svetuMILER: DELIJE NAS PRAVE SUPERMENIMAKakav je samo potez Crvena zvezda napravila dovođenjem Kvinsija Milera. Bajernu je ubacio 22 i 21, Strazburu 23, Realu 24, a Himkiju 25 poena! Uz to postao je i potpuni miljenik navijača, kako zbog igre, tako i odnosa prema crveno-belom dresu u svakoj prilici.- Delije su naš kriptonit i na taj način prave od nas Supermene - slikovito je opisao Miler značaj navijača za Zvezdin tim.Tu nije bio kraj pohvalama na račun energije koja dolazi sa tribina.- Oni su fenomenalni, najbolji na svetu. Niko ne može da se poredi sa njima, nigde nema ovakve atmosfere, ni približno. Izuzetno cenim sve to što navijači rade za nas - napomenuo je vođa crveno-belog tima. Miler smatra da Zvezda još nije rekla sve što ima u Evropi i da će biti još razloga za velika slavlja sa navijačima.

106 decibela„AUFIDERZEN“ IZ PIONIRA OBIŠLO EVROPUDelije su po ko zna koji put napravile atmosferu za pamćenje! Brojni specijalizovani košarkaški portali širom Evrope prenose biranim rečima atmosferu iz Pionira. Tako je Sportando stavio akcenat na skandiranje na kraju meča.- Navijači Crvene zvezde ispratili Bajern uz „aufiderzen“ - stoji u naslovu.Inače, u hramu beogradske košarke tokom utakmice izmerena je buka od čak 106 decibela. Vulkan, nema šta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track