(FOTO) Marina Maljković promovisala Pokret za žensku košarku
Foto: Kurirsport

Prvi čas održan u OŠ Mihajlo Petrović Alas

(FOTO) Marina Maljković promovisala Pokret za žensku košarku

Košarka -
Gradska opština Stari grad u OŠ "Mihailo Petrović Alas", predstavila je program besplatne škole košarke za devojčice od trećeg do osmog razreda.

Besplatni časovi, u organizaciji "Pokreta za žensku košarku Marine Maljković", a pod pokroviteljstvom GO Stari grad, održavaće se do kraja tekuće školske godine. Svečanom predstavljanju prisustvovala je Marina Maljković, selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, koja je jedan od promotera i inicijatora cele akcije i po čijem će se programu sprovoditi časovi za mlade sportistkinje.

Cilj ove škole je afirmacija ženskog sporta, pre svega košarke koja je stekla veliku popularnost nakon što su izabranice Marine Maljković osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti."Nisam imala mira posle osvajanja zlatne medalje 28. juna na Evropskom prvenstvu. Razmišljala sam od tada šta treba da uradimo dalje kada smo dospeli na vrh kada je seniorska košarka u pitanju. Logično razmišljanje je bilo da krenemo od baze, da krenemo tamo gde nema ženske košarke. Cilj pokreta nije da ugrozi već postojeće klubove, već tamo gde nema ženske košarke da napravimo lepu priču, da pokažemo da sva deca mogu da se bave sportom pre svega, i košarkom koja nas najviše interesuje, i da je zlatna medalja ostavila velike posledice u našoj zemlji. Ovo je početak, nadam se da će opština Stari grad koja nam je pomogla u svakom smislu, biti pravi primer svim ostalim opštinama u Srbiji, takođe i u Republici Srpskoj gde vlada veliko interesovanje. Nadam se da ćemo kroz ovaj program sutra dobiti nove reprezentativke, Ane, Tamare, Dajane, Jelene... Ono što je meni posebno važno, ako samo jedna od ovih devojčica iz ove škole košarke bude jednog dana reprezentativka Srbije, to je ogroman uspeh. Ono na čemu ću insistirati posebno ovde, kao što insistiram i u seniorskoj reprezentaciji, a to je prva stvar koju tražim, jeste da sve ove devojčice postanu dobri ljudi. Svi mi koji radimo ovo imaćemo najveću satisfakciju ako ove devojčice postanu dobri ljudi, a naravno da ćemo mi kvalitetnim radom doprineti i da postanu dobre igračice", rekla je Marina Maljković.

Promociji su pored inicijatora prisustvovale i zlatne srpske košarkašice Milica Dabović, Tamara Radočaj i Dajana Butulija, kao i bivše košarkašice iz Srbije i Republike Srpske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track