(VIDEO) DALMATINCI IZDRŽALI JEDNO POLUVREME: Zvezda bez Vilijamsa zgazila Zadar
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli držali čas košarke

(VIDEO) DALMATINCI IZDRŽALI JEDNO POLUVREME: Zvezda bez Vilijamsa zgazila Zadar

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Zadra 83:57 (20:20, 15:15, 23:8, 14:14) u meču 16. kola regionalne ABA lige.

Inače, Crvena zvezda je u ovom meču igrala bez Markusa Vilijamsa, koji je dobio otkaz.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Maik Cirbes sa 15 poena, dok je Kvinsi Miler dodao 13. Kod gostiju, najbolji je bio Ivan Marinković sa 15 poena.

Pred skoro 6.000 gledalaca u dvorani Pionir (ulaz bio slobodan) Zvezda je otpor Zadrana slomila tek u nastavku, preciznije u trećoj četvrtini koju je dobila 23:8. Crveno-beli su potom zaigrali angažovanije i zasluženo su stigli do ubedljive pobede.Crvena zvezda je trenutno treća na tabeli sa skorom od 12 pobeda i četiri poraza, dok je Zadar u donjem delu tabele sa učinkom 7/9.Crvena zvezda će u nedelju gostovati ekipi Tajfuna.

Tok utakmice

40. minut 83:57 - Kraj utakmice. Ubedljiva pobeda Zvezde.

37. minut 81:50 - Zvezda mirno meč privodi kraju. Prednost domaćeg tima raste iz minuta u minut.35. minut 72:48 - Igrači Zadra kao su se predali. Košarkaši Crvene zvezde lako stižu do novih poena32. minut 64:46 - Raste prednost Crvene zvezde.

Četvrta četvrtina30. minut 58:43 - Dangubić uz zvuk sirene pogađa za 58:43

28. minut 51:41 - Zvezda je nastavila sa dobrom igrom, a u 28. minutu prvi put stiže do dvocifrene prednosti24. minut 40:35 - Zvezda je stegla odbranu, funkcioniše trio, Jović - Miler - Cirbes i to odmah daje rezultat

22. minut 36:35 - Cirbes je iskoristio jedno slobodno bacanje i postigao prvi poen u nastavku

Treća četvrtina

20. minut 35:35 - Kraj prvog poluvremena

20. minut 35:33 - Jović je asistirao Cirbesu za zakucavanje i vođstvo Zvezde

18. minut 31:33 - Zvezda se muči u napadu, ali drži priključak sa gostima, koji su mnogo poena postigli "pod tablom", spuštajući loptu na "zicer"

14. minut 22:26 - Jović je pogodio dvojku

12. minut 20:26 - Zvezda više od dva minuta ne postiže poene, te Radonjic trazi minut odmora

Druga četvrtina

10. minut 20:20 - Gudurić je iznudio 3 slobodna bacanja, a potom je sve pogodio za izjednačenje posle 10. minuta

9. minut - 14:20 - Igra se poen po poen, a Zadrani, nakon toga uspevaju da se odlepe

6. minut 8:9 - Gosti sa 5 vezanih peona prelaze u vođstvo

4. minut 8:4 - Zadar je poveo 0:2, a Zvezda je odgovorila serijom 8:0, posle čega su gosti opet poentirali

2. minut - 3:2 - Zvezda je preko Milera postigla prve poene na utakmici

Prva četvrtina

Radonjić: Nadam se da ćemo izdržati Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa učiniti sve da spreči iznenađenje i pobedi Zadar u predstojećem meču Jadranske lige.

"Zahvaljujući dobrim pregovaračkim sposobnostima sutra igramo meč, a ne danas. Zato je i termin neuobičajen.To što igramo sutra ne menja mnogo situaciju s obzirom na brzinu obaveza i naše želje da u tim obavezama budemo dovoljno kvalitetni", rekao je Radonjić novinarima u Pioniru.

"Zadar je i dalje u borbi za gornji deo tabele. Mogli su nekim pobedama kod kuće da budu u još boljoj poziciji za plasman u plej-of. Pokazali su da imaju kvalitet, savladali su Cedevitu na svom parketu. Znamo da imaju jaku motivaciju da naprave iznenađenje", rekao je Radonjić.

"Mi moramo da budemo svesni da je, bez obzira na potrošnju u Evroligi, ABA liga prioritet. Posle Zadra sledi put u Sloveniju, na gostovanje Tajfunu, onda opet imamo slobodan dan posle povratka, pa se odmah kreće za Istanbul. Nadam se da ćemo to da izdržimo", naveo je trener Zvezde.

Radonjić je pozvao navijače da dodju u Pionir i pomognu ekipi da upiše pobedu.

"Ko god bude izašao na teren mora da da maksumum da dođemo do pobede. Sastav tima se još ne zna", rekao je Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track