DEJAN MILOJEVIĆ: Preslikana utakmica protiv Crvene zvezde
Foto: Mega Leks

ABA liga

DEJAN MILOJEVIĆ: Preslikana utakmica protiv Crvene zvezde

Košarka -
Košarkaši Mega Leksa izgubili su na svom terenu u Sremskoj Mitrovici od Budućnosti sa 83:81 (14:22, 20:18, 29:18, 20:23), u 16. kolu Jadranske lige.

Mega je u finišu meča promašila tri slobodna bacanja i propustila šansu da ostvari 11. pobedu u sezoni.

Košarkaš Budućnosti Bojan Subotić rekao je posle meča.

"Izuzetno važna pobeda za nas. Odigrali smo čitavu utakmicu sa karakterom i kad nije išlo mi smo podizali nivo igre i smatram da smo zasluženo slavili. Moramo da se okrenemo narednoj utakmici, jer nam već 28. decembra dolazi Zadar kako bismo bili maksimalno spremni i ovu godinu završili sa još jednom pobedom."

Trener Podgoričana Luka Pavićević zadovoljan je pobedom.

"Čestitike mojim igračima na veoma važnoj pobedi protiv izuzetno kvalitetnog protivnika. Smatram da Mega Leks igra vrhunsku košarku, pratio sam ih od starta priprema i čestitam stručnom štabu i igračima na vrhunskoj košarkaškoj igri koju prezentuju. Znao sam da mi nećemo moći da odigramo ne perfektno, nego ujednačeno kvalitetnu utakmicu pre svega zbog izuzetno agresivne igre Mega Leksa, koja tera sve protivnke da menjaju svoju igru. Ali, i zbog velikog pražnjenja koje smo imali pre tri dana u Podgorici kada smo u izuzetno jakom meču pobedili Crvenu zvezdu. Mislim da je tokom utakmice dominirala Megina agresivnost, gde smo mi u prvom poluvremenu izgubili 15 lopti, a do kraja utakmice još osam. Sa tim parametrom zasebno uveli smo se u problem da izgubimo utakmicu. Kada su Jaramaz i Ivanović vezali tri trojke, nama sa klupe je izgledalo da smo u velikom problemu i da tu povratka nema. Dva minuta pre kraja uspeli smo serijom dobrih poteza, skokovima u napadu i odbrani, šutevima Dragićevića i prodorima Dženkinsa da uđemo u egal završnicu gde je naše iskustvo prevagnulo. Čestitao bih našem protivniku na sjajnim igrama ove sezone i poželeo im da tako nastave."

Ognjen Jaramaz, prvotimac Mega Leksa žali zbog grešaka u poslednja dva minuta.

"Čestitam Budućnosti na pobedi i prikazanoj igri i želim im sreću u nastavku sezone. Smatram da smo odigrali dobru utakmicu, ali to nismo krunisali pobedom na kraju zbog nekih banalnih stvari na kojima smo grešili pre svega u odbrani u poslednjih dva minuta. Kod nekih preuzimanja smo kasnili, nismo dobro branili jedan na jedan i oni su nas kažnjavali trojkama. Prilično dobro smo otvorili meč, poveli smo desetak razlike i kontrolisali smo igru do poluvremena. U poslednjoj četvrtini smo napravili seriju 8:0 i imali pobedu u rukama samo dva i po minuta pre kraja koju nismo uspeli da sačuvamo. Nadam se da ćemo i naredne utakmice odigrati na visokom nivou i da ćemo naučiti lekciju iz ovog poraza."Trenr domaće ekipe Dejan Milojević rekao je da poraz bio preslikana utakmica protiv Crvene zvezde.

"Čestitam ekipi Budućnosti na pobedi. Ovo je bila preslikana utakmica kao u duelu sa Zvezdom. Imali smo pobedu u našim rukama, ali sa par gluposti koje bih pripisao neiskustvu, jer smo ubedljivo najmlađa ekipa, dozvolili smo im lake poene pri našem vođstvu od šest razlike. Tadija je pogodio trojku pri isteku napada, a to mu je dalo samopouzdanje da ubaci i sledeću sa skoro sedam metara. Kada ovako slabo šutirate slobodna bacanja, samo 57 odsto, u ovako bitnim utakmicama to se jednostavno ne prašta. Kada se lomio meč šutnuli smo 1 od 4 penale, nismo odigrali dve odbrane kako treba i sad nam samo ostaje da te greške ne ponavljamo ali i da budemo svesni da imamo jedan zavidan nivo igre sa kojim možemo da pariramo najboljim ekipama u ligi. Međutim, to malo iskustva nam fali i ja verujem da ćemo do kraja sezone ispraviti te stvari i dobijati ovakve utakmice sa ekipama koje su po imenima realno kvalitetnije od nas."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track