ZVEZDA PRED EFES: Ivković ima moćan tim, ali želimo brejk na startu TOP 16
Foto: Saša Pavlić

Evroliga

ZVEZDA PRED EFES: Ivković ima moćan tim, ali želimo brejk na startu TOP 16

Košarka -
Crvena zvezda 2015. godinu završava prvom utakmicom u TOP 16 fazi košarkaške Evrolige, gostovanjem ekipi Efesa u Istanbulu u dvorani Abdi Ipekči, u sredu 30. decembra, s početkom u 18 časova.

Ekipa je nakon pobede u Sloveniji i treninga u ponedeljak sa novim pojačanjem Vasilijem Micićem, otputovala u utorak u jutarnjim časovima za Istanbul, i potpuno se okrenula prvoj utakmici u TOP 16 fazi Evrolige sa Anadolu EFES-om.Prvu utakmicu u ovoj fazi takmičenja, crveno–beli će igrati protiv Efesa u Istanbulu, koji sa klupe predvodi jedan od najboljih srpskih trenera Dušan Ivković, a turski tim je ove godine oformio izuzetno jak sastav koji predstavlja kombinaciju kvalitetnih domaćih igrača i stranaca, među kojima su Čedi Osman, Doguš Balbaj, Derik Braun, Aleks Tajus, Dario Šarić, Tomas Ertel, Brajant Danston... U sastavu će biti i novopridošli bek Vasilije Micić, dok će Tarensa Kinzija publika biti u prilici da vidi 4. januara, kada crveno–beli u okviru 18. kola ABA j.t.d lige budu dočekali Cedevitu.

Pred put u Istanbul očekivanja izneli su trener Dejan Radonjić i prvotimac Crvene zvezde Nemanja Dangubić.

„Efes predvođen trenerom Dušanom Ivkovićem ima ove godine tim koji sigurno sa mnogo razloga može da očekuje visok plasman i završnicu. Ima sjajnu centarsku liniju sa Braunom, Danstonom, dva odlična pleja, i 2 sjajna šutera, uz izvanredne i talentovane mlade domaće igrače. U odličnoj su formi, gledajući završnicu prvog dela Evrolige, i pred početak TOP 16 faze. Ipak, otputovali smo u Istanbul sa željom da pružimo dobru partiju, svesni kvaliteta i uz respekt prema protivniku. Vasa Micić je odradio samo dva treninga, biće u timu, videćemo u kojoj meri može da nam pomogne za ovu utakmicu. Ostali momci su zdravi i spremni. Svesni smo da neće biti lako, ali imamo i mi svoju želju i nadamo se dobroj utakmici", rekao je Radonjić. Košarkaš srpskog evroligaša Nemanja Dangubić je optimista:

„Očekuje nas jako teška utakmica protiv izuzetno kvalitetne ekipe, koja ima najviše ambicije i koju predvodi jedan od najboljih trenera u Evropi. Efes je podigao formu u drugom delu prve faze ovog takmičenja. Međutim, želimo da pokušamo da dobijemo ovu utakmicu, da napravimo brejk i da u dobroj atmosferi uđemo u Novu godinu. Efes je popunjen na svim pozicijama, ne zna se odakle preti opasnost. Ertel izvanredno diriguje igrom tima, Dibler je najbolji trojkaš prve faze Evrolige, Derik Braun, Danston, Tajus ispod koša...odlična ekipa, koja izaziva veliki respekt, ali ponavljam, i mi imamo svoje ambicije#, istakao je Dangubić.

Crveno-beli se nakon utakmice u Istanbulu, vraćaju u Beograd 31.decembra u prepodnevnim časovima, a pripreme za velike izazove u 2016.godini, i prve utakmie sa Cedevitom i Fenerbahčeom, kreću već 1.januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track