GOTOVO JE: Aleksandar Džikić novi trener Partizana!
Foto: Fonet

Pera smenjen pre Božića

GOTOVO JE: Aleksandar Džikić novi trener Partizana!

Košarka -
Iskusni košarkaški stručnjak, Aleksandar Džikić zamenio je na klupi košarkaša Partizana dosadašnjeg trenera Petra Božića

Iako je Božić nakon katastrofalnog poraza od Sutjeske u Nikšiću izjavio da ne razmišlja o ostavci, poraz od crnogorskog tima će ga koštati posla.

"Novi trener crno-belih, do juna 2015. godine je radio kao selektor reprezentacije Makedonije. Pre toga, on je trenirao ekipu Krke iz Novog Mesta u dva navrata, ljubljansku Olimpiju i Lijetvus Ritas. Pre samostalnih angažmana, Džikić je radio dve godine kao pomoćni trener u Minesota Timbervulfsima . Od 1999. do 2005. godine, Aleksandar Džikić je radio na mestu pomoćnog trenera Partizana.

Tokom dosadašnje karijere, novi trener crno-belih je osvojio evropski Evročelendž kup, četiri titule prvaka Slovenije i dva nacionalna kupa te zemlje. Kao pomoćni trener KK Partizan, Džikić je osvojio četiri titule prvaka države i dva nacionalna kupa.

KK Partizan, zahvaljuje se Petru Božiću na predanom radu i svemu što je učinio za klub. Humska 1 i hala Pionir, biće uvek mesta na kojima je Petar Božić više nego dobrodošao.Foto: Saša Pavlić

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track