SRPSKI DUEL U ATINI: Đorđević poštuje Zvezdu kao i svakog drugog, Pavlović uveren u pobedu
Foto: Profimedia

Evroligaški obračun u OAKA areni

SRPSKI DUEL U ATINI: Đorđević poštuje Zvezdu kao i svakog drugog, Pavlović uveren u pobedu

Košarka -
Košarkaši Panatinaikosa i Crvene zvezde igraju u četvrtak (20.15) meč trećeg kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

Atinski "zeleni" su u uvodne dve utakmice poraženi od Fenerbahčea, dok su savladali Unikahu. Crveno-beli su izgubili oba meča, od dva turska predstavnika, Efesa i takođe Fenera.

"Očekuje nas duel sa jako kvalitetnim protivnikom i sigurno da ćemo morati da prikažemo dobru igru kako u napadu, tako u i odbrani" izjavio je trener Panatinaikosa Aleksandar Đorđević.

Osim na klupi, PAO ima srpske internacionalce i na terenu: Miroslava Raduljicu i Ognjena Kuzmića, kao i bivšeg igrača Partizana Sašu Pavlovića.

"Zvezda je kvalitetan tim i poštujemo je kao i svakog drugog rivala ali verujem da će moji igrači biti spremni za borbu. Nadam se da će i navijači biti tu da nas podrže" zaključio je Đorđević.

Saša Pavlović uveren je u pobedu svog tima.

"Igramo na našem terenu i pred našim navijačima i moramo da trijumfujemo. Ubeđen sam da ćemo uspeti u tome. Svesni smo da to neće biti lako, nimalo. Ovo je Top 16 faza i u njoj nema lakih utakmica. Igra se na mnogo višem nivou i ne smemo dozvoliti bilo kakvo opuštanje u meču", izjavio je Pavlović i dodao:

"Panatinaikos je veliki klub i svi u Evropi ga poštuju. Međutim, to ne znači da mi potcenjujemo bilo koga. Naprotiv, i mi poštujemo svakog protivnika".

Pavlović, ipak, ističe da su igrači Crvene zvezde motivisani da ostvare još bolji rezultat.

"Istina je da je ekipa drugačija nego ranije, ali tim promenama Zvezda je postala još bolja. Crveno-beli igraju u Top 16 fazi već drugu godinu zaredom i normalno je da su motivisani da ostvare još bolje rezultate i odu korak više. Imaju dobar tim, igraju dobro, iako nisu uspeli da zabeleže nijednu pobedu u Top 16 fazi", zaključio je Saša Pavlović.

Meč se igra u OAKA areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track