(VIDEO) ZVEZDA RASTURILA PAO: Crveno-beli usred Atine pobedili tim selektora Đorđevića
Foto: Fonet

Prva pobeda u TOP 16

(VIDEO) ZVEZDA RASTURILA PAO: Crveno-beli usred Atine pobedili tim selektora Đorđevića

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Panatinaikos u Atini u utakmici 3. kola Grupe E TOP 16 faze Evrolige.

Panatinaikos - Crvena zvezda 63:74 (14:16, 20:22, 14:16, 15:20)Crveno-beli su u trećem pokušaju zabeležili prvu pobedu u TOP 16 fazi. Napravili su brejk rasturivši u OAKA areni ekipu koju sa klupe predvodi srpski selektor Aleksandar Đorđević.Poveli su "zeleni" 4:0 u uvodu meča, mučili su se crveno-beli u većem delu prve deonice da uopšte postignu koš, a onda su se razugrali, preuzeli stvari u svoje ruke, stekli prednost i znalački je održavali do kraja. Uoči odlaska na poluvreme igrači Deajana Radonjića otišli su na "plus sedam", a tek što su se vratili s odmora prednost su učinili dvocifrenom.

Samo jednom je u nastavku meča domaćin zapretio da će vratiti meč u egal i to samo zahvaljujući srpskom centru Miroslavu Raduljici, ali taj nalet Panatinaikosa je brzo odbijen, Zvezda je ponovo stekla veliku prednost i rutinski privela utakmicu kraju.

Foto: euroleague.net
Foto: euroleague.net

Maik Cirbes je najjače vukao u prvom poluvremenu, Vladimir Štimac u drugom, Stefan Jović i Branko Lazić su bilo konstantno dobri...

Nemac je na kraju imao 12 poena, Štimac i Lazić po 11, Jović devet, uz čak osam asistencija...

Mora se apostrofirati jaka odbrana crveno-belih kao ključni faktor trijumfa.

Džejms Gist je bio najefikasniji na utakmici sa 15 poena, Džejms Feldin je za domaćina dao 12 poena, koliko i Raduljica, koji je na terenu proveo samo 15 minuta.

Za razliku od meča prvog kola kada je ispustila pobedu protiv Efesa u Istanbulu, sada su crveno-beli smireno odigrali finiš na gostujućem terenu.

Sada i Crvena zvezda i Panatinaikos imaju skor 1-2.

U četvrtom kolu sledeće nedelje crveno-beli dočekuju Unikahu, dok PAO gostuje u Krasnodaru.

Možda i najbolju ocenu večerašnjeg trijumfa dao je Tarens Kinzi:

"Držali smo se zajedno, timski smo igrali i verovali u pobedu. Čvrsta odbrana je bila važna uz odličan skok, ofanzivni je bio problematičan malo, ali smo se onda popravili i tu. Kada igrate tako, ne možete da izgubite".

Foto: euroleague.net
Foto: euroleague.net

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

37. minut - 53:66 - Kinzi je precizan sa penala za najveću prednost - 13.

37. minut - 53:64 - Trojka Lazića za plus 11!

36. minut - 53:61 - Crvena zvezda uspeva da održi veliku prednost.

31. minut - 48:59 - I ova deonica počela je trojkom Zvezde, ovaj put pogodio je Micić. Odmah zatim usledila je kontra i laki poeni Gudurića za maksimalnih 11 poena razlike.

Treća četvrtina - 48:54:

29. minut - 48:54 - Čim je Raduljica izaša iz igre, Zvezda je povećala prednost.

27. minut - 44:48 - Raduljica je za kratko vreme dao šest poena (ukupno osam), ali je i asistirao, skakao... U svakom slučaju, PAO zahvaljujući njemu prati Zvezdu.

26. minut - 40:46 - Raduljica je ušao u igru i odmah razdrmao domaću ekipu.

22. minut - 34:44 - Isticalo je vreme za napad Zvezde, Jović je bio daleko od linije 6.75, ali se digao, šutirao preko ruke i pogodio za dvocifrenu prednost svog tima!

21. minut - 34:41 - Drugo poluvreme počelo je trojkom Jovića.

Druga četvrtina - 34:38: Cirbes je bio najefikasniji u prvom poluvremenu sa devet poena. Kod domaćina istakao se Gist sa šest.

20. minut - 34:38 - Opustili su se crveno-beli jer je domaćin za poslednji napad imao četiri sekunde i dozvolili Gistu da postigne koš u poslednjim trenucima.

20. minut - 30:37 - Pogotkom Kizija gosti su pobegli na maksimalnih sedam poena.

19. minut - 30:35 - Prvi put na meču neko ima "plus pet". Sjajna akcija crveno-belih i realizacija Dangubića.

17. minut - 28:26 - Velika, izjednačena borba! Najveću prednost u ovoj deonici imala je Zvezda 24:21. Inače, ekipe se smenjuju u vođstvu.

16. minut - 19:22 - Trojku je pogodio i Marko Simonović!

13. minut - 17:19 - Jović ponovo precizan van linije 6,75!

Prva četvrtina - 14:16:

10. minut - 12:16 - Serija Zvezde, "koš - faul" Lazića, pa poeni Štimca.

9. minut - 12:11 - Dijamantidis je odmah uzvratio istom merom - trojkom.

8. minut - 9:11 - Prvu trojku na meču za prvo vođstvo Zvezde ubacio je Jović.

6. minut - 4:4 - Sjajan prodor i pogodak na "drugi obruč" Nemanje Dangubića za izjednačenje. Samo osam poena postignuto je, a prošla je polovina prve deonice. Šut domaćina iz igre je 2/10, a gostiju 2/8.

3. minut - 4:2 - Prve poene za Zvezdu postigao je Kinzi. Bio je to četvrti šut crveno-belih i prvi pogodak posle dva i po minuta igre.

20:14 - Nastić, Kinzi, Dangubić, Miler, Cirbes - to je prva petorka Zvezda.

20:04 - Pavlović: Moramo da pobedimo"Igramo na našem terenu i pred našim navijačima i moramo da trijumfujemo. Ubeđen sam da ćemo uspeti u tome. Svesni smo da to neće biti lako, nimalo. Ovo je TOP 16 faza i u njoj nema lakih utakmica. Igra se na mnogo višem nivou i ne smemo dozvoliti bilo kakvo opuštanje u meču", izjavio je bivši košarkaš Partizana, a sada Panatinaikosa Saša Pavlović.

19:54 - Đorđević: Poštujemo Zvezdu kao i svakog drugog"Zvezda je kvalitetan tim i poštujemo je kao i svakog drugog rivala ali verujem da će moji igrači biti spremni za borbu. Nadam se da će i navijači biti tu da nas podrže", poručio je između ostalog strateg "zelenih" Aleksandar Đorđević, a sve što je rekao srpski selektor možete pročitati OVDE.

19:41 - Radonjić: Đorđević nas poznaje"Panatinaikos je tim sa ogromnim iskustvom, koji u svom sastavu ima igrače koji su osvajali Evroligu i koje sa klupe predvodi selektor Aleksandar Đorđević, koji vrlo dobro poznaje igrače Crvene zvezde", rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.Kompletnu njegovu izjavu vezanu za duel sa Panatinaikosom možete pročitati OVDE.

19:30 - Stari znanciZvezda i Panatinaikos sastajali su se i prethodne dve sezone u Evroligi. U sezoni 2013/14 "zeleni" su oba puta slavili, i to 90:86 posle produžetaka u Beogradu i 69:63 u Atini. Prošle sezone PAO je kod kuće pobedio 74:69, ali mu se Zvezda revanširala na svom parketu 69:68.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track