RADONJIĆ ZA ISTORIJU: Evo šta je treneru Crvene zvezde doneo trijumf nad Panatinaikosom
Foto: Beta

Podvig u Atini

RADONJIĆ ZA ISTORIJU: Evo šta je treneru Crvene zvezde doneo trijumf nad Panatinaikosom

Košarka -
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izbio je danas na treće mesto klupske liste po broju pobeda.

Večerašnji trijumf nad Panatinaikosom bila je 143. za crveno-bele pod vođstvom Radonjića, a ovo mu je treća sezona u tom klubu. Radonjić sada ima pobedu više od Milana Bjegovića Muse. Crnogorski stručnjak bi teoretski do kraja sezone mogao da izbije na prvo mesto, na kome se nalazi Ranko Žeravica sa 170 pobeda, dok je na drugom Nebojša Popović sa 155. Na petom mestu je Vladislav Lučić sa 108, dok Bratislav Đorđević ima 107 pobeda.

"Čestitke igračima na pobedi. Mislim da smo imali od starta dobar pristup, bilo je grešaka posebno u fazi zagrađivanja. Čak devet ofanzivnih skokova imao je PAO u prvom delu meča, ali smo pametnim napadom uspeli da dođemo do situacija da imamo rezultatsku ravnotežu" kazao je Radonjić posle meča u Atini.

Crveno-beli su u završnici prvog poluvremena stigli do sedam poena prednosti a onda su na početku treće četvrtine nastavili u pravom ritmu i trasirali put ka pobedi.

"Jako je bitno za nas što smo na kraju druge četvrtine uspeli da napravimo prednost i što smo dobro odreagovali na startu treće četvrtine. Držali smo prednost. Znali smo da će PAO svojim kvalitetom moći da se vrati i da se nadmeće sa nama" rekao je Radonjić i dodao:

"Izdržali smo i uspeli da odigramo bolju odbranu u drugom poluvremenu i na kraju smo ostvarili veliku pobedu, ne samo u rezultatskom smislu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track