HRVATI SREĆNI POSLE ŽREBA Rađa: Dobro smo prošli, Srbima ne idemo na noge
Foto: Fonet

Zadovoljni

HRVATI SREĆNI POSLE ŽREBA Rađa: Dobro smo prošli, Srbima ne idemo na noge

Košarka -
Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa izjavio je da je zadovoljan žrebom kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Hrvatska će za OI igrati na turniru u Torinu u grupi sa A Tunisom i Italijom, dok će u grupi B biti Grčka, Meksiko i Iran."Strašna grupa, jako teška, ali nemojmo potcenjivati i ostale grupe. Srbi naizgled imaju najlakši posao, ali tamo je uvek nezgodni Portoriko, a i Češka, koja nas je razbila 30 razlike na EP. Italija i Grčka su moćne, jake reprezentacije, ali uveren sam da sa njima možemo ravnopravno da se nosimo. Bilo bi dosta teže da idemo Beograd na noge Srbiji", rekao je Rađa i dodao:"Tunis ne bi smeo da bude problem, kao ni Meksiko i Iran, ali Italijani i Grci takođe znaju da ne smeju da naprave pogrešan korak. Nismo mi tako loši. Istina, na EP se dogodio debakl, ali je bilo više faktora. Da se Bogdanović nije povredio, ne bi izgubili od Grčke. Domaći teren nam nije neka prednost. Biće teško, ali ukazala nam se šansa koju nismo očekivali i na nama je sve da bi otišli u Ruo. Najvažnije je da sada nađemo selektora i da krenemo sa planom".

U Beogradu u grupi A igraće Srbija, Angola i Portoriko, a u grupi B Japan, Češka i Letonija. U Manili će u grupi A igrati Turska, Senegal i Kanada, a u grupi B Francuska, Novi Zeland i Filipini.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track