CRVENO-BELI KOD NEPRIJATELJA: Zvezda gostuje Darušafaki
Foto: Fonet Aleksandar Koković

Opsadno stanje: Politička uvertira u evroligaški meč

CRVENO-BELI KOD NEPRIJATELJA: Zvezda gostuje Darušafaki

Košarka -
Turci prethodnih dana optuživali Srbe da ih špijuniraju i ratuju za Kurde, pa će atmosfera na večerašnjem meču s Darušafakom sigurno biti vatrena

U senci uzdrmanih diplomatskih odnosa između Srbije i Turske, košarkaši Crvene zvezde gostuju večeras Darušafaki u Istanbulu (19.30, Sport klub) u meču 6. kola top 16 faze Evrolige.Za samo dva dana mediji na Bosforu nacrtali su Srbima mete, objavljujući ozbiljne, a pritom neproverene optužbe. Prvo je u javnost izašla informacija da Srbi ratuju na strani Kurda?! Dan kasnije turski ministar je to demantovao, ali pojavila se nova afera. Ovoga puta naši državljani su optuženi za špijunažu. Uz sve to, kada se još zna da je Zvezdin navijač Marko Ivković ubijen u Istanbulu, dolazi se do zaključka da crveno-bele čeka nimalo prijateljska atmosfera u prestonici Turske.

Ekspedicija srpskog šampiona stigla je juče nešto pre podneva u Istanbul. U pratnji turske policije tim Dejana Radonjića smestio se u hotel odakle su u večernjem terminu otišli na trening.Sportski značaj meča u Folksvagen areni daleko je veći za ekipu iz Beograda. Darušafaka je prikovana za dno tabele sa skorom 0-5, dok Crvena zvezda ima tri trijumfa iz pet kola i večerašnji eventualni uspeh bio bi ogroman korak ka četvrtfinalu Evrolige.- Pokušaćemo dobrom odbranom i kvalitetnim napadom da kontrolišemo utakmice i dođemo do iznenađenja - poručio je Dejan Radonjić, trener Zvezde, koji je u utorak proslavio 46. rođendan.

Pod znakom pitanjaMILER IZ BOLNICE NA AERODROMŠanse Crvene zvezde u večerašnjem meču umnogome će zavisiti od toga da li će Kvinsi Miler biti u stanju da istrči na teren Folksvagen arene. Amerikanac nije trenirao prethodnih nekoliko dana, a na aerodrom „Nikola Tesla“ juče je stigao direktno iz Zemunske bolnice.- Putuje s nama, ali videćemo da li će moći da igra. Nije trenirao ni u utorak zbog visoke temperature, pratimo njegovo stanje do samog početka utakmice - poručio je trener crveno-belih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track