(VIDEO) MARINA MALJKOVIĆ: Imamo mnogo problema, ali se posle poraza od Ukrajine moramo probuditi
Foto: FIBA

Novi ispit za šampionke Evrope

(VIDEO) MARINA MALJKOVIĆ: Imamo mnogo problema, ali se posle poraza od Ukrajine moramo probuditi

Košarka -
Košarkašice Srbije u sredu u Nemačkoj igraju utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj.

Evropske šampionke su u subotu doživele prvi poraz u kvalifikacijama na gostovanju u Kijevu od Ukrajine (75:78), pa se utakmici protiv Nemačke pristupa obazrivo, bez obzira na činjenicu da su prvi meč protiv Nemica u prepunom beogradskom „Pioniru“ u novembru dobile sa 43 poena razlike (100:57).

Na oprez poziva selektorka Marina Maljković, koja ističe i brojne realne probleme koji su u pripremi utakmice zatekli naš nacionalni tim.

– Nadam se da će poraz od Ukrajine probuditi tim. Igrale smo mi i ranije loše, nismo uvek bile izvanredne. I na Evropskom prvenstvu smo imale neka loša izdanja, pa i poraze, ali smo znale kako da se grupišemo, da zaigramo kao tim sve zajedno i da uprkos svim problemima pobeđujemo. Zato se nadam da će, bez obzira na našu trenutnu situaciju, sve reprezentativke reagovati na pravi način, jer nam je ovo vrlo važna i vrlo teška utakmica. Nemačka ima veoma nezgodan, težak, mali domaćinski teren gde igraju specifičnu košarku i moramo da budemo maksimalno koncentrisane i fokusirane – kaže selektorka Marina Maljković.Najbolji strelac tima Sonja Petrović je završila sa terapijama posle povrede ramena i biće u sastavu u Nemačkoj, ali problem sa povredama imaju Jelena Milovanović i Tamara Radočaj.– Sonja Petrović je odradila prvi lagani trening. To joj je bio prvi rad sa loptom od kada se povredila pre skoro mesec dana na utakmici Evrolige. Jelena Milovanović nije trenirala, pošto je na utakmici protiv Ukrajine povredila prst desne ruke, dok je Tamara Radočaj sinoć išla na magnetnu rezonancu kolena. Sve su to neki naši realni problemi koje imamo pred gostovanje u Nemačkoj – ističe Marina Maljković.Posle tri odigrana kola, u grupi D Ukrajina vodi sa tri pobede, Srbija ima dva trijumfa i poraz, Nemačka je treća sa pobedom i dve izgubljene utakmice, dok je Luksemburg bez trijumfa. Meč Nemačka – Srbija igra se u sredu u Vaserburgu od 19 časova i 30 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track