Miroslav Raduljica: Pred svaku utakmicu odvrnem Metaliku!
Foto: Profimedia

Rođeni bajker

Miroslav Raduljica: Pred svaku utakmicu odvrnem Metaliku!

Košarka -
Ta muzika me pokreće i pomaže mi da lakše uđem u meč, slušam i bendove iz Srbije, otkriva centar reprezentacije i Panatinaikosa

Miroslav Raduljica pravi je bajker! Voli teške motore, a još više „težak“ zvuk. „Harli-dejvidson“ i Metalika, ma šta ćeš bolje?Centar Srbije i Panatinaikosa nije baš tipičan sportista, a otkrio je da se u svlačionici „zagreva“ slušajući hevi metal, hard-rok i rep, kao i ko mu je omiljeni bend:- Volim Metaliku kao grupu i rok muziku generalno. To me pokreće pred meč i pomaže mi da lakše uđem u utakmicu. Slušam i neke bendove iz Srbije, ali i rep iz svoje zemlje. Ipak, uglavnom rok i hevi metal - rekao je Raduljica za grčke medije, a novinare je zanimalo koliko je teško biti profesionalni košarkaš:- Jednom sam čuo sam jako dobru stvar: košarka je težak posao, a ti treba da ga učiniš lakim. Razumem da svi ljudi koji vole košarku žele najbolje svojim klubovima, žele pobede, ali možda ne shvataju kroz šta sve igrači prođu u međuvremenu. Koliko sati treninga, povreda, bola, pritiska... Oni su ljudi, ali i mi smo ljudi, ne roboti. Ne možemo sve vreme biti na najvišem nivou - objasnio je Srbin, koji je postao udarna snaga Panatinaikosa u reketu.Raduljica u poslednje vreme pruža fenomenalne partije, neretko je najbolji u redovima zelenih. Razmišlja samo o jednom - kako da zaigra fajnal-for Evrolige.- To je moj san, o tome misli svaki igrač u svojoj karijeri. Lagao bih kad bih rekao da nije tako. Od trenutka kad sam prvi put pogledao evroligašku utakmicu, sanjao sam da i sam zaigram na fajnal-foru. O tome ne razmišljam samo ja, ve i ceo tim, to nam je cilj - objasnio je Miroslav Raduljica.

Non-stop zajednoSAIGRAČI SU TI PORODICAIgrati u klubu i reprezentacijI je ogromna razlika, kaže centar PAO, i dodaje da sa selektorom i trenerom Sašom Ðorđevićem ima odličan odnos:- Pazite, vi u klubu provodite gotovo 10 meseci sa saigračima, po 24 sata dnevno. Saigrači su ti kao porodica, ali klub i reprezentacija su dve potpuno odvojene stvari. Teško je to objasniti, jer ponekad u nacionalnom timu nose te jake emocije, a što se tiče mog odnosa s Ðorđevićem, sve je isto, ako ne i bolje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track