(VIDEO) Biser Real Madrida na spisku reprezentacije Srbije!
Foto: Fonet

Gurović pozvao mladog asa kraljevskog kluba

(VIDEO) Biser Real Madrida na spisku reprezentacije Srbije!

Košarka -
Jedan od najtalentovanijih košarkaša Real Madrida, Dino Radončić, našao se na spisku reprezentacije Srbije do 18 godina.

Srbija će igrati na prestižnom Albert Švajcer turniru u Manhajmu. Turnir počinje 26. marta, a Srbija će prvo odmeriti snage sa Australijom, Turskom, Japanom, Nemačkom i Argentinom.

Kada se pogleda spisak koji je objavio selektor Milan Gurović, jasno je da će Srbija imati izuzetno kvalitetnu generaciju, ali jedno ime se posebno ističe - reč je o mladom asu Reala Dinu Radončiću.

Radončić je rođen u Nemačkoj gde je njegov otac Damir igrao rukomet kao crnogorski internacionalac. Iz tog razloga Radončić je bio na pripremama kadetske reprezentacije Crne Gore, ali za nju nije zaigrao. Španci takođe žele da ga vide pošto je košarkašku afirmaciju stekao u Barseloni.

Međutim, ladi as je počeo da se bavi košarkom u Zrenjaninu, rodnom gradu nejgove majke. Košarkaški savez Srbije na sve načine pokušava da privoli mladića da igra za Srbiju, a trener Gurović ističe da je reč o velikom talentu koga bi svako želeo u timu.

"O Dinu ne mogu previše da komentarišem. Nije to do mene, već do Saveza i njegovog oca, ali i njega samog. Nije tako jednostavno. Ako me neko pita želim to dete u timu, naravno da želim. Ne zbog činjenice da je igrač Real Madrida nego mali stvarno ima potencijal, bio bi jedan od nosilaca igre našeg tima", rekao je Gurović.

(Sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track