(VIDEO) BOLJI OD NAJBOLJEG IKADA: Jokić uspešniji od Novickog u debitantskoj sezoni!
Foto: Profimedia

Blista u NBA

(VIDEO) BOLJI OD NAJBOLJEG IKADA: Jokić uspešniji od Novickog u debitantskoj sezoni!

Košarka -
Srpski košarkaš Nikola Jokić pruža nestvarno dobre partije u svojoj debitantskoj sezoni u NBA.

Supertalentovani centar iz Sombora je u noći između nedelje i ponedeljka zabeležio 12. dabl-dabl u sezoni.

Jokić je protiv Dalasa već na poluvremenu upisao dabl-dabl. Za samo 21 minut igre protiv Maveriksa ubacio je 13 poena, uz 12 skokova i 3 asistencije.

Sa druge strane blistao je 17 godina stariji Nemac Dirk Novicki (30 poena), sa kojim Jokića sve češće porede košarkaški stručnjaci i navijači širom sveta.

Verovali ili ne, Srbin ima bolju debitantsku sezonu od zvanično najboljeg Evropljanina u NBA svih vremana.

Novicki je, kao i Nikola, u debitovao u NBA sa 20 godina. U prvoj sezoni je imao nešto veću minutažu od srpskog košarkaša 20,4 minuta po meču (Nikola 20,2). Jokić prosečno beleži po meču 9,7 poena, dok je Novicki imao 8,2 poena. Kada je reč o skokovima, Jokić je daleko bolji. Somborac ima 6,2 skoka po meču, dok je nemački košarkaš ima 3,4. I u asistencijama brojke su na Nikolinoj strani, ima prosečno 2 po meču (Novicki jednu).

Svi su oduševljeni načinom na koji se Jokić adaptirao na stil igre u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Na 26 mečeva ove sezone Nikola je imao dvocifren broj poena, a na 14 utakmica je zabeležio više od 10 skokova.

Nedavno je bivši košarkaš San Antonija, a sada poznati analitičar Šon Eliot, izjavio da ga srpski košarkaš podseća na slavnog Nemca.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Podseća me na Dirka Novickog, ima veliki talenat. Jokić ima izvanredan osećaj za igru. Njegov nivo tehničkih sposobnosti je na impresivnom nivou za jednog centra. Ima ogroman raspon ruku i to sjajno koristi u odbrani sakupljajući skokove i ukradene lopte, rekao je Eliot.

Zanimljivo, čim je stigao u Denver saigrači su ga prozvali: Novi Dirk Novicki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track