(VIDEO) TEŠKA POVREDA JARAMAZA: Košarkaš Mege slomio nogu na utakmici
Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov

Užasna vest

(VIDEO) TEŠKA POVREDA JARAMAZA: Košarkaš Mege slomio nogu na utakmici

Košarka -
Košarkaši Mega Leksa su savladali Metalac Farmakom sa 77:64 (21:14, 18:15, 17:21, 21:14) u okviru poslednjeg 26. kola ABA lige.

Pobeda Mege je nažalost ostala u senci povrede Ognjena Jaramaza koji je početkom poslednje četvrtine posle zakucavanja u kontri nezgodno doskočio nakon čega je iznet sa terena.

Posle pregleda je utvrđeno da je Jaramaz doživeo prelom potkolenice, a tek nakon dodatnih analiza znaće se koliko će borbeni bek odsustvovati sa terena.

Mega je okončala ligaški deo ABA lige na četvrtom mestu sa skorom 17-9 dok je Metalac uspeo da i pored poraza izbori opstanak sa 10 pobeda i 16 poraza. Mega Leks u polufinalu plej-ofa ABA lige igra protiv Budućnosti, a prvi meč u Podgorici je zakazan za 14. mart.

Trener Mege Dejan Milojević je izjavio da se posle nove povrede, Mega nalazi u teškoj situaciji pred plej-of.

"Povreda Jaramaza, koja po prvim prognozama nije laka, je dodatni problem za nas. Posle Aranitovića i Kabe, povređen je i naš treći nosilac igre koji je van terena. Praktično smo desetkovani pred plej-of i biće nam izuzetno teško da se ozbiljnije suprotstavimo jako kvalitetnoj ekipi Budućnosti. Međutim, ekipa je pokazala da se ne predaje i da daje sve od sebe, ja se nadam da će tako biti i u polufinalu plej-ofa. Osvajanje Kupa je previše opustilo igrače i samo iz nedostatka koncentrisanosti se te povrede dešavaju. Moramo što pre da zaboravimo taj osvojeni Kup, da se spustimo na zemlju i nastavimo da igramo kao i ranije", rekao je Milojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track