MOŽE I ŠKOLA I KOŠARKA: Ovo obaveštenje je pre 3 godine uzburkao javnost. Sećate li se zašto?
Foto: FB

Zapalili internet

MOŽE I ŠKOLA I KOŠARKA: Ovo obaveštenje je pre 3 godine uzburkao javnost. Sećate li se zašto?

Košarka -
Košarkaški klub Sava iz Beograda otkazao je pre 3 godine utakmice mlađih selekcija, jer su treneri obavešteni da đaci, koje uče prvim koracima "igre pod obručima" imaju loše ocene.

U saopštenju kluba okačenom tada na sali za treninge stoji da su čelnici svesni da će klub snositi konsekvence zbog odluke da otkaže mečeve kadeta i juniora, ali da je akademski status dece ispred sportskog uspeha. Konstatuje se takođe da će utakmice biti odigrane, samo u slučaju da ocene budu popravljene.

Danas je internet ponovo preplavljen istom slikom, a mi smo trenera Miloša Ristića pitali šta se promenilo:

"Od tada, kada nam je cela generacija dečaka rođenih 1996. godine došla u klub do danas, nismo imali sličan problem. A ni pre tog obaveštenja. Deca treniraju u zavisnosti od toga kada idu u školu, imaju obavezu da se posle treninga prepodne tuširaju, urade domaći, ručaju i idu u školu", kaže Ristić i dodaje:

"Nemam pojma što se sada to pojavilo. Ali, mi smo i tada završili ligu sa 6 košarkaša, koji su popravili ocene, ostali su nas napustili ili otišli u druge sportove. Nama je i tada i sada škola bila iznad rezultata na terenu. Trudimo se da uz vrhunske uslove i prilagođavanje deci, postignemo maksimum i kada je škola u pitanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track