(FOTO) LEPOTOM OČARALA NEMCE: Srpska košarkašica postala promoter ležaljki za sunce
Foto: Kurir Sport

(FOTO) LEPOTOM OČARALA NEMCE: Srpska košarkašica postala promoter ležaljki za sunce

Košarka -
Srpska košarkašica Aleksandra Račić krajem prošle 2015. godine dobila je poziv nemačkog prvoligaša Nordlingena da karijeru nastavi u Bundesligi.
1 / 4 Foto: Kurir Sport

Do tada najbolja igračica naše lige preselila se iz novosadske Vojvodine u Nemačku, a ni slutila nije da će joj Nemci vrlo brzo ponuditi još jednu ulogu.

Račićeva je, naime, toliko lepotom očarala domaćine da su joj ponudili da postane model za ležaljke za sunce.

"Posle odigranog prvog dela sezone u ligi Srbije za košarkašice, dobila sam preko svog menadžera Miroslava Kojića ponudu od svog sadašnjeg kluba "Vohbau anđela" iz Nordlingena. Stupili smo u kontakt, svidela mi se ideja da igram u Nemačkoj jer je organizovana zemlja, a čula sam i da se puno trenira, što mi je odgovaralo za nastavak karijere. U to sam se brzo i uverila. Svakodnevno imamo dva treninga od po dva sata, što mi je jasan pokazatelj da se ozbiljno pristupa svemu. Liga je kvalitetna, ima puno stranaca, dozvoljena je agresivnija igra. Drugačije je od svih liga koje sam igrala do sada, pa sam morala da se prilagodim. Pogotovo što sam došla u već formiran tim. U tome su mi pomogle saigračice, koje su zaista divne devojke. Odlično sarađujemo kako na terenu, tako i van njega. Ljudi u klubu su korektni I maksimalno organizovani. Tu su da nam omoguće sve što nam je potrebno i zadovoljna sam svime što rade", kaže za Kurir sport Aleksandra Račić.

Račićeva se od početka osetila dobrodošlom u sredinu koja veoma voli i ceni žensku košarku.

"Nordlingen je malo mesto, ali prijatno za život, lepo uređeno, sa ljudima koji su spremni u svakom trenutku da pomognu na bilo koji način. Prate naše utakmice, uvek pružaju maksimalnu podršku bez obzira da li je pobeda ili poraz u pitanju, oni su uvek tu da nas pozdrave posle utakmice, da se slikaju sa nama , traže autogram. Osećam se dobrodošlom."

Nemcima se, osim igara na parketu, odmah dopala i srpska lepota, pa je usledio i poziv za profesionalnim fotografisanjem.

"Posle jedne utakmice, rečeno mi je da jedan od naših sponzora ima predlog za mene. Radi se o bračnom paru koji rade na promociji ležaljki za sunce, pa im je trebao model za slikanje. Pozvali su igrača fudbalskog kluba Alen i izrazili želju da i ja budem deo toga. Nakon konsultovanja sa porodicom, dečkom Ivanom, prijateljima i menadžerom, pristala sam na tu ideju. Profesionalno fotografisanje je bilo novo iskustvo za mene. Svi koji me poznaju, znaju koliko volim fotografisanje, tako da nije bilo sumnje da ću uživati u tome. Iskreno, imala sam tremu, ali u tome mi je pomogao dečko, koji mi je bio pratnja. Fotografisanje je bilo profesionalno i maksimalno korektno. Bili su ljubazni i potrudili se da se osećam prijatno. Tako da su utisci zaista pozitivni", rekla je na kraju za Kurir sport Aleksandra Račić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track