ČEKAJU SE ZVEZDA ILI VRBAS: Radivoj Korać u finalu posle pobede u Vršcu
Foto: Kurirsport

Polufinale plej-ofa

ČEKAJU SE ZVEZDA ILI VRBAS: Radivoj Korać u finalu posle pobede u Vršcu

Košarka -
Košarkašice Radivoja Koraća plasirale su se u finale plej-ofa nacionalnog prvenstva pošto su sa 2:0 u seriji savladale ekipu Vršca.

Beograđanke su u drugoj utakmici polufinalne serije savladale rivala u hali "Millenium" u Vršcu rezultatom 91:65 (31:12, 15:23, 20:11, 25:19).

Ekipa trenera Miloša Pavlovića, koja je prethodne dve godine osvajala titule prvaka Srbije, u finalu čeka boljeg iz drugog polufinala u kome Crvena zvezda vodi protiv Vrbasa sa 1:0. Košarkaška klinika Sanje Mandić u prvih 20 minuta igre donela je gošćama veliku prednost. Već posle šest minuta bilo je 18:3 za Beograđanke. Rezultatu je dosta kumovala i nervoza u domaćem timu, pa su tako sredinom prve četvrtine dosuđene dve tehničke greške ekipi Vršca zbog prigovora.

Mandić je sa osam vezanih poena (ukupno 11 u prvoj četvrtini, 17 u prvih 20 minuta) svom timu donela prednost 31:12 posle prve četvrtine, a ubrzo je posle trojke Bučevac Korać imao i svih 20 poena viška - 34:14 u 12. minutu.

Kao i tokom cele sezone ekipa Vršca pokazala je zavidan nivo borbenosti. Iako sa skraćenom rotacijom Marina Mandić i saigračice borbenošću su nadoknađivale zaostatak i posle trojke Ćorde u finišu prvog poluvremena na veliki odmor otišle sa 11 poena minusa - 35:46. Korać je imao određenih problema sa ličnim greškama u ovom periodu utakmice. Kapiten Vladinka Erak dobila je tehničku grešku, a početkom trećeg perioda i petu isključujuću, a vrlo brzo do tri penala stigle su Pašić i Vasović.

Sve dileme oko pobednika gošće su otklonile u trećem periodu. Faulovima su bile opterećene Ines Ćorda i Marina Mandić, a došla je do izražaja i duža klupa gošći. Ponovo je beogradski tim stigao do 20 poena viška. Gošće su finiširale četvrtinu sa 14:3 i pred ulazak u poslednju deonicu stekle prednost 66:46.

Izlazak Ines Ćorde i Jovanović zbog pet penala na startu poslednje četvrtine bile su jasan znak da će Korać stići do pobede. Rutinskom igrom Beograđanke su to i učinile. U finišu meča domaća klupa je dobila i trećuu tehničku grešku, takođe zbog prigovora.

U pobedničkom timu Sanja Mandić je bila najefikasnija sa 23 poena (5 asistencija, indeks 30), Nataša Bučevac je pogodila 17, Anja Spasojević 11, dok je Andrijana Vasović na sedam poena dodala 10 skokova.

Kod domaćina Marina Mandić je postigla 25 poena (8 skokova, indeks 32), Anđela Radović 12, a Žaklina Janković 11 (10 skokova).

Radivoj Korać, dakle, ima priliku da osvoji treću uzastopnu titulu prvaka Srbije, dok je Vršac završio sezonu. Vrščanke imaju puno razloga za zadovoljstvo postignutim rezultatom u ovoj sezoni jer su u oba nacionalna takmičenja stigle do polufinala.

Kurir sport / Košarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track