SAŠA ĐORĐEVIĆ: Zvezda za mene nije iznenađenje
Foto: Profimedia

Reakcija selektora Srbije i trenera Panatinaikosa

SAŠA ĐORĐEVIĆ: Zvezda za mene nije iznenađenje

Košarka -
Trener Panatinaikosa Aleksandar Đorđević ne zadovoljava se samo plasmanom u četvrtfinale Evrolige, već najavljuje napad na mesto među četiri najbolja košarkaška tima u Evropi.

"Zeleni" su u petak u prepunoj "OAKA" dvorani pobedili Cedevitu i osigurali najmanje poziciju broj tri pred plej-of, dok će stepenik više biti ukoliko slave protiv Efesa u Istanbulu, a Lokomotiva u istom gradu izgubi od Darušafake.

"Plasman u četvrtfinale je prvi korak. Mi želimo da napredujemo i budemo spremni da odemo na Fajnal-for", rekao je Đorđević.

"Ova grupa momaka odlično trenira, veliki su profesionalci i ličnosti, uživaju u košarci i imamo sjajnu atmosferu u svlačionici. To se, uostalom, vidi i na terenu. Ništa još nismo uradili. Mi smo u "osam".

Selektor reprezentacije Srbije je istakao da je teško porediti grupe u Top 16, kao i da plasman Crvene zvezde u četvrtfinale za njega nije iznenađenje.

"Za mnoge je iznenađujući rezultat Crvene zvezde, ali ne i za mene. Ja sam trener Srbije i znam koliko su talentovani igrači. Obe grupe imaju dobre timove, a videćemo u sledećoj rundi kakav će ishod biti".

Trener Panatinaikosa nije gubio nadu u tim koji trenira i kada su mnogi potcenjivali PAO.

"Imam ogromno poverenje u svoj tim i ono što radimo. To je ključni element i to sam im pričao i pre dva meseca. Rekao sam im da je cilj da odemo na Fajnal-for. Možda je neko mislio da je to ludost, ali video sam veru kod igrača", naglasio je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track