SRPSKI KOŠARKAŠ BLISTA U OSTRAVI: Sjajna polusezona Igrutinovića u Češkoj
Foto: Fejsbuk

Najbolji strelac lige

SRPSKI KOŠARKAŠ BLISTA U OSTRAVI: Sjajna polusezona Igrutinovića u Češkoj

Košarka -

Srpski košarkaš Luka Igrutinović imao je izuzetno uspešno polusezonu u ekipi Ostrave.

24-godišnji plejmejker stigao je u Češku početkom godine i odmah se nametnuo kao najbolji igrač ekipe.

- S obzirom koliko je sezona trajala za mene i kada sam našao angažman u Češkoj, zadovoljan sam kako sam odigrao. Ceo tim, stručni štab, klub, navijači, svi su me prihvatili na najbolji mogući način, tako da sam se brzo prilagodio - rekao je Igrutinović.

Igrutinović je ove sezone najbolji strelac češke lige sa 18 poena po utakmici, čime je samo nastavio sa briljantnim partijama koje je prikazivao i prošle godine u Slovačkoj, kada je osvojio titulu šampiona.

- Od samog početka kada sam stigao u Češku trudio sam se da se izborim za što bolji status. Želeo sam da se vratim u ritam utakmica zato što sam prvi deo sezone propustio, tako da nisam ni razmišljao o individualnim priznanjima već o timskoj igri i trudio sam se da maksimalno uživam u njoj - kaže Igrutinović.

Srpski košarkaš kaže da veruje da i dalje ima prostora za napredak u njegovoj igri.

- Posle svake sezone maksimalno se posvetim individualnim treninzima. Osećam da u svim segmentima igre mogu još više da napredujem. Recimo da je igra 1 na 1 moje najjače oružje - smatra Igrutinović.

Igrutinović je svojevremeno nastupao za U16, U18 i U19 reprezentacije i kaže da je uvek spreman da brani boje nacionalnog tima ako se pruži prilika.

- Ja sam na raspolaganju ako na bilo koji način mogu da pomognem. Uvek sam se rado odazivao na poziv - zaključio je Igrutinović.

Igrutinović je tokom karijere igrao za Proleter, Radnički iz Beograda, kruševački Napredak, Radnički Student Kragujevac, Superfund, Vršac, Levice i Rieker. Kao mladi reprezentativac Srbije ima osvojenu srebrnu medalju na Svetskom šampionatu U-19 2011. godine u Letoniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track