ŽUĆKOVE NASLEDNICE NA KORAK OD TITULE: Mandićeva vodila Korać do druge pobede nad Zvezdom
Foto: Kurir Sport

Finale prvenstva Srbije za košarkašice

ŽUĆKOVE NASLEDNICE NA KORAK OD TITULE: Mandićeva vodila Korać do druge pobede nad Zvezdom

Košarka -

Košarkašice Radivoja Koraća nalaze se na korak od treće uzastopne titule prvaka Srbije pošto su i u drugoj utakmici finala plej-ofa kao gošće savladale Crvenu zvezdu rezultatom 62:51 (20:11, 12:18, 10:14, 20:8).

Posle uvodnih minuta i nerešenih 8:8 Korać je prvi zadao udarac rivalu. Tandem Mandić - Erak odlično je funkcionisao, pa su gošće u 8. minutu povele sa 15:8 posle poena Mandićeve.

Do najveće prednosti, ujedno prve dvocifrene Korać stiže u 10. minutu (20:10), da bi konačnih 20:11 posle prvih deset minuta postavila Naumčev.

Prva polovina druge četvrtine nije donela većih rezultatskih, a zatim je Erak sa četiri vezana poena donela Koraću prednost 32:20 u 18. minutu. Imale su gošće u tim trenucima konce utakmice u svojim rukama, ali su popustile u finišu prvog poluvremena. Zvezda se podigla. Aleksandra Katanić, Zec i Đorđević napravile su seriju 9:0 kojom se Zvezda do odmora približila na 29:32.

Početkom treće četvrtine Bojović je produžila seriju svog tima na 11:0. Dugo je Korać bio bez koša, a onda je usledila serija 7:0, zaključena trojkom Mandić za 39:31 u 25. minutu.

Ponovo se Zvezda vratila iz minusa preko Zec i Aleksandre Katanić za 39:39, a do prvog vođstva u meču stigla je u finišu treće četvrtine kada je Aleksandra Katanić pogodila trojku za 43:42.

Ključni period meča bila je prva polovina poslednje četvrtine. Mandić je trojkom otvorila poslednju četvrtinu, potom nanizala još četiri poena, koje su uz četiri vezana poena Nataše Bučevac u seriji 11:0 donele Koraću vođstvo 53:43 u 35. minutu.

Zvezda je ponovo pokušala da se vrati, ali je fantastičnom mini rolom Nevena Vučković uspela da svoj tim odbrani. Vučkovićeva je pogodila trojku, zatim zabeležila odličnu odbranu i skok u napadu koji je Pašić realizovala za 58:45 u 37. minutu.

Sve što je Zvezda uspela u nastavku jeste trojka Zec za 58:48, ali više od toga domaćin nije mogao. Korać je rutinski priveo meč kraju i zabeležio pobedu 62:51 za veliki korak ka tituli.

Gošće su utakmicu završile sa nešto boljim procentom šuta iz igre (38 - 36 odsto), bile bolje za dva poena (51,4 - 42,1 odsto), a obe ekipe su prilično loše šutirale za tri poena (14,3 - 16,7 odsto). Korać je u potpunosti nadskočio Zvezdu (39 - 26 skokova), a imao je isti broj ofanzivnih skokova kao Zvezda defanzivnih - po 17. Gošće su imale i daleko bolji odnos osvojenih i izgubljenih lopti, što im je donelo vrednu pobedu.

Junak meča bila je Sanja Mandić. Ne samo po indeksu i statističkom učinku (23 poena, 4 asistencije), već i načinu na koji je vodila svoju ekipu i održavala ritam utakmice.

Kod gošći Erak je postigla 12 poena, uz 14 skokova.

U domaćem timu Katarina Zec je bila najefikasnija sa 18 poena, dok je Aleksandra Katanić postigla 14.

Treća utakmica finalne serije igra se u subotu od 18 časova u hali "Šumice". Ukoliko ekipa Miloša Pavlovića kao domaćin zabeleži novu pobedu osvojiće titulu prvaka Srbije. U slučaju pobede tima trenera Dragana Vukovića serija se ponovo seli u "Basket siti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track