Najnovije vesti

SRBIJA IDE NA EVROBASKET: Biće organizovan paralelni šampionat Evrope
Foto: Dado Đilas

FIBA izvršila samoubistvo

SRBIJA IDE NA EVROBASKET: Biće organizovan paralelni šampionat Evrope

Košarka

Košarkaški savez Španije blizu odluke da predloži paralelni evropski šampionat posle odluke svetske kuće košarke da suspenduje 14 saveza, među njima i KS Srbije

Posle odluke FIBA da izbaci Srbiju i još 13 košarkaških reprezentacija (Španiju, Italiju, Rusiju, Grčku, Tursku...) sa Evropskog prvenstva 2017. godine, izvesno je da će biti organizovan paralelni šampionat Evrope. 

Prema pisanju španskih medija, taj predlog će doći od španskog saveza, što bi još više iskomplikovalo trenutnu situaciju. Jasno je da je FIBA ovim bukvalno izvršila samoubistvo jer će na svom šampionatu ubuduće moći da računa na slabije rangirane reprezentacije i saveze, poput Finske, Mađarske, Austrije...

Miroslav Nikolić, pomoćni trener selektora Aleksandra Đorđevića, ističe da mu nije jasno to što FIBA hoće da suspenduje moćne saveze i da ne zna kako će se ovaj sukob završiti.
- Stvarno ne znam kako da prokomentarišem ovu odluku FIBA i nije mi jasno kako će organizovati Evropsko prvenstvo bez najjačih selekcija - u čudu je legendarni košarkaški trener Miroslav Nikolić.

Oni će igrati  FIBA
EVROBASKET

- Francuska
- Nemačka
- Mađarska
- Ukrajina
- Finska
- Island
- Norveška

 

Oni će igrati na novom
EVROBASKETU

- Srbija
- Španija
- Turska
- Italija
- Rusija
- Hrvatska
- Slovenija
- Izrael
- Litvanija
- Grčka
- Crna Gora
- Makedonija

 

Oglasila se Evroliga
SAVEZI DA PODRŽE KLUBOVE

Sankcije koje je FIBA izrekla nacionalnim savezima zbog odluke klubova da igraju evropska takmičenja pod okriljem Evrolige u najmanju ruku su smešne, rečeno je iz Evrolige.
- Veoma smo iznenađeni odlukom FIBA da uvede sankcije nacionalnim savezima zbog neuspelog pokušaja da pokrene svoj projekat. Čudno je da se uvode sankcije zbog toga što savezi nisu mogli da nateraju klubove da pristupe projektu FIBA suprotno njihovoj volji. Nadamo se da savezi neće ćutati i da će zaštititi svoje klubove. To im je obaveza - saopštili su iz Evrolige.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...