Memfis izborio majstoricu

Memfis izborio majstoricu

Košarka -
Do pobede u Stejpls centru Memfis je predvodio španski reprezentativac Mark Gasol sa 23 koša i devet uhvaćenih lopti

NJUJORK - U 6. utakmici četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Memfis je jutros u Los Anđelesu savladao Kliperse sa 90:88 i izjednačio rezultat na 3:3 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Meč odluke, takozvana "majstorica" igraće se u noći između nedelje i ponedeljka u Memfisu i ukoliko je domaćin dobije, postaće tek deveti klub u istoriji NBA lige koji je nadoknadio zaostatak od 1:3 pošle četiri utakmice.

Do pobede u Stejpls centru Memfis je predvodio španski reprezentativac Mark Gasol sa 23 koša i devet uhvaćenih lopti. Odličnu partiju među "grizlijima" pružio je i Zek Rendolf sa 18 poena i 16 skokova dok je u redovima domaćina najistaknutiji pojedinac bio Blejk Grifin sa 17 koševa.

Pobednik "majstorice" u Memfisu u polufinalu plej ofa Zapada igraće protiv San Antonija koji je eliminisao Jutu maksimalnim rezultatom - 4:0.

Šest učesnika polufinala plej ofa su već poznati U Zapadnoj konferenciji to su San Antonio i Oklahoma. Čekaju se, dakle, pobednici duela Memfis - L.A. Klipers, odnosno L..A. Lejkers - Denver u kojem se, takođe, "majstorica" igra večeras.

Polufinalnu vizu za plej ofu na Istoku već "izvadili" Indijana, Filadelfija, Boston i Majami.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track