Najnovije vesti

DULE VUJOŠEVIĆ O IZBORIMA U SRBIJI: Zna se za koga ću glasati, a poznato je za koga sigurno neću
Foto: Saša Pavlić

Bivši trener Partizana

DULE VUJOŠEVIĆ O IZBORIMA U SRBIJI: Zna se za koga ću glasati, a poznato je za koga sigurno neću

Košarka

Trener košarkaša Limoža Duško Vujošević izjavio je da će glasati na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

"Hoću naravno. Kada sam ja u pitanju, zna se, verovatno, i za koga. Dovoljno sam otkrio, a pogotovo je poznato za koga sigurno neću. Ne zbog ličnog animoziteta, već jer se rukovodim onim što smatram da je dobro za državu Srbiju", rekao je Vujošević.

Bivši trener Partizana osvrnuo se i na zabranu Partizana da naredne sezone igra u Evrokupu.

"Situacija u vezi sa sukobom između FIBA i Evrolige mora da se reši. To treba svima da bude jasno. Jednostavno, mora da se završi nekim kompromisom, ovako ne ide. Smatram da je Košarkaški savez Srbije ishitreno reagovao ovom zabranom, trebalo je da sačeka rasplet na nivou na kojem se sukob zaista i dešava, između FIBA i Evrolige. Umesto toga, KSS se istrčao suspenzijom. Moj savet je da treba sačekati konačno rešenje i onda će svima biti jasno kako se treba ponašati. Dakle, treba reagovati tek kada budu postavljena pravila za Italijane, Špance i ostale države u kojima je košarka razvijena", rekao je, između ostalog, Vujošević i dodao:

"Nijedno od aktuelnih dešavanja nije dobro za košarku. Problem se širi jer FIBA nije priznala desetogodišnje ugovore koje je potpisalo 11 klubova sa Evroligom, tako da će i Crvena zvezda imati probleme".

On je rekao da prati i dešavanja u FK Partizan.

"Ćurković, Zečević i Bjeković su 40 godina bili zajedno i u dobru i u zlu. To zajedništvo je donelo koristi i njima i Partizanu. Treba da premoste sve prepreke i lične sujete, da se ujedine. Ne smeju da dozvole da ih politika deli. U godinama su kada treba da razmišljaju o svojim naslednicima", istakao je Vujošević.

(alo.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...