Srbin na Srbina!

Ludnica u Istanbulu

Srbin na Srbina!

Košarka -
Finale ULEB Evrolige večeras igraju CSKA i Olimpijakos, klubovi za koje nastupaju naši košarkaši

Borba za najboljeg u Evropi!Košarkaši CSKA i Olimpijakosa igraju danas (20.00 Sportklub) finale Evrolige, u kojem će učestvovati pet Srba. Duda Ivković, Aleksandar Kesar i Marko Kešelj braniće boje crveno-belih iz Pireja, dok dres „armejaca“ nose Nenad Krstić i Miloš Teodosić.

- Drago mi je što ću ponovo da igram finale. To će za nas biti težak i bitan meč, posebno za mene, jer je Olimpijakos moj bivši tim. Poštujem trenera Ivkovića i sve u klubu. Spreman sam za finale, svesni smo da imamo najjaču ekipu i uveren sam da ćemo ih pobediti i osvojiti Evroligu - kazao je Teodosić.

Trener crveno-belih iz Pireja Dušan Ivković veruje da njegova ekipa može da napravi iznenađenje, iako izuzetno ceni protivničke igrače.

- CSKA će igrati pod velikim pritiskom, jer ih svi već vide kao osvajače Evrolige. Njihova prednja linija je mnogo jaka i tu treba da ih zaustavimo. Imaju mnogo jednakih i kvalitetnih igrača, ali uz sve poštovanje ostalih, njihova prednost je NBA igrač Kirilenko. Imamo malo vremena da se pripremimo za finalni meč. Već smo ostvarili veliki uspeh, ali to ne znači da ćemo stati ovde - poručio je Ivković.

London domaćin 2013.

Čelnici Evrolige odlučili su da domaćin narednog finalnog turnira bude London i O2 arena. Glavnom gradu Velike Britanije pružena je mogućnost da i 2014. godine ugosti najbolje košarkaške timove Evrope.

London će postati 11. grad u kojem će se igrati završni turnir. Pre njega to su bili - Istanbul, Barselona, Berlin, Madrid, Atina, Prag, Moskva, Tel Aviv i Bolonja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track