(VIDEO) OLIMPIJAKOS VRATIO BREJK: Spanulis u poslednjoj sekundi rasplakao Dijamantidisa i PAO
Foto: Euroleague.net

Drama u Atini

(VIDEO) OLIMPIJAKOS VRATIO BREJK: Spanulis u poslednjoj sekundi rasplakao Dijamantidisa i PAO

Košarka -

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Panatinaikos 68:66 u gostima, te izjednačili u finalnoj seriji grškog šampionata na 1:1.

Heroj tima iz Pireja opet je bio Vasilis Spanulis koji je pobedu doneo trojkom u poslednjoj sekundi. Prethodno je legenda Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis pogodio za 66:65 devet sekundi pre kraja, Spanulis je promašio prvi šut za pobedu, ali je opet "pokupio" loptu i prevario Kalatesa i utišao OAKA arenu.

Olimpijakos je tokom meča predvodio Jorgos Printezis sa 20 poena i 9 skokova, a Spanulis je bio jedini drugi igrač sa dvocifrenim učinkom sa 11, uz 5 uhvaćenih lopti i 3 asistencije. Nikola Milutinov nije uspeo da šutira na koš tokom skoro 10 minuta na parkeru, imao je samo jedan skok i dva faula.

Igrači Panatinaikosa su potpuno podbacili, rezervista Nikos Papas je sa 12 poena bio jedini sa dvocifrenim učinkom. Dijamantidis je dodao 8 uz 5 skokova, te po tri asistencije, ukradene i izgubljene lopte, 9 je ubacio Džejms Gist, a osam je imao i Nik Kalates, uz 7 skokova i 6 asistencija. Srpski reprezentativac Miroslav Raduljica je postigao tek tri poena uz isti broj skokova i jednu asistenciju za 12 minuta igre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track