EVROPSKE ŠAMPIONKE PONOVO NA OKUPU: Srbija se sprema za meč protiv Slovenije u Banjaluci
Foto: KSS

Druženje sa navijačima u Republici Srpskoj

EVROPSKE ŠAMPIONKE PONOVO NA OKUPU: Srbija se sprema za meč protiv Slovenije u Banjaluci

Košarka -

Zvanični prvak Evrope, ženska košarkaška reprezentacija Srbije ponovo se u ponedeljak okuplja u Beogradu, pred gostovanje u Banjaluci, gde će u subotu odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Slovenije.

Ovu akciju stručni štab na čelu sa Marinom Maljković iskoristiće za testiranja i medicinske preglede igračica, kako bi na pripremama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru koje zvanično počinju odlaskom na Zlatibor 10. jula mogle da se posvete isključivo radu.

– Najvažniji momenat ovog okupljanja je utakmica protiv Slovenije. Izuzetno mi je drago što će se konačno realizovati jedna ideja o kojoj razmišljamo od trenutka kada sam došla na poziciju selektorke. Želimo da poklonimo ovo druženje našim navijačima u Republici Srpskoj koji su nas toliko podržavali svih ovih godina – rekla je selektor Marina Maljković.

Na prvoj prozivci biće sve igračice koje su nedavno gostovale u Francuskoj, kao i kapiten Milica Dabović.

Postoji mogućnost da se pojave i dva – tri nova lica, kako bi selektorka mogla da vidi na delu sve kandidatkinje za odlazak u Rio.

– U naš plan ubacili smo i dodatni period rada za neke igračice od 3. jula do odlaska na Zlatibor, zbog specifičnosti situacije u kojoj se nalazimo. Želimo da što bolje nadoknadimo činjenicu da veći deo priprema moramo da odradimo bez Sonje Petrović i Ane Dabović koje su u WNBA, ali i zato što će druge reprezentacije imati kvalifikacije i veći broj jakih takmičarskih utakmica u pripremi od nas – istakla je selektorka Srbije.

Utakmica Srbija – Slovenija igra se u Banjaluci u subotu, 11. juna od 17 časova i 30 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track