KAKAV CAR: Naježićete se kada vidite zašto Brazilac nije uszeo NBA prsten koji mu pripada
Foto: AP

KAKAV CAR: Naježićete se kada vidite zašto Brazilac nije uszeo NBA prsten koji mu pripada

Košarka -

Andreson Varežao je imao neverovatnu sezonu iza sebe. Prvi deo odigrao je u dresu Klivlenda, da bi nakon odlaska iz ovog kluba, u kojem je imao dugogodišnji staž, potpisao sa Golden Stejt i igrao baš protiv nekadašnjeg kluba u finalu.

Našao se u čudnoj situaciji, jer ko god da je osvojio titulu - on bi dobio šampionski prsten! S obzirom na to da je njegov sadašnji tim poražen u finalu od Klivlenda, nakon velikog preokreta (4:3), dospeo je u centar interesovanja javnosti zbog odluke koja je pred njim.

U dresu Kavsa je prethodne godine odigrao 31 meč, pa je bio legitimni kandidat za šampionski prsten, ali nije iskoristio tu priliku.

On je odlučio da odbije šampionski prsten, čak iako mu to Klivlend ponudi, iz poštovanja prema saigračima sa kojima će nastupati i naredne godine pošto je produžio ugovor sa Golden Stejtom!

Za Voriorse je odigrao 22 meča u regularnom delu sezone i još 17 u plej-ofu, a smatrao je da bi bilo nekorektno prema saigračima, sa kojima je pokušao da dođe do titule, da se on ipak "okiti" prstenom.

Brazilac (33) je od 2004. godine kada su ga izabrali Klivlend Kavalirsi, poslednji pik na draftu, pa sve do februara ove godine igrao za ovaj klub iz Ohaja, ali nije uspeo sa njima da dođe do titule.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track