PROMENE NA MALOM KALEMEGDANU: Marko Tejić otišao iz Crvene zvezde!
Foto: Saša Pavlić

Pozjamljen Mega Leksu

PROMENE NA MALOM KALEMEGDANU: Marko Tejić otišao iz Crvene zvezde!

Košarka -

Košarkaš Crvene zvezde Marko Tejić naredne sezone braniće boje Mega Leksa iz Sremske Mitrovice kao pozajmljeni igrač crveno-belih.

Košarkaš Crvene zvezde Marko Tejić, koji je u finišu sezone igrao u dresu FMP-a, naredne sezone nastupaće za ekipu Mega Leksa, predstavnika Srbije u FIBA Ligi šampiona, kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde.

"Želja košarkaškog kluba Crvena zvezda je da, ovom pozajmicom omogući svom igraču dovoljno prostora i minuta na parketu, koje će imati utakmicama ABA lige, domaćim takmičenjima, ali i FIBA "Champions League" u kojoj će ekipa Mega Leksa nastupati kao jedini predstavnik Srbije u tom takmičenju", navodi se u saopštenju.

Marko Tejić rekao je da će u novom klubu imati priliku da napreduje, kao i da očekuje da će pokazati sve što može i zaslužiti povratak u Crvenu zvezdu.

"Hvala Megi koja veruje u mene i pruža mi mogućnost da kroz jake mečeve i iskušenja u Jadranskoj ligi, Fiba Ligi šampiona i domaćem prvenstvu i kupu prikažem sve što mogu. Na prvom mestu, očekuju me jaki treninzi i dobar rad sa trenerom Dejanom Milojevićem. Ekipa je izuzetno kvalitetna i očekujem da ću se kroz jake treninge i utakmice nametnuti i time ostvariti svoju veliku želju - povratak u Crvenu zvezdu", rekao je Tejić.

Marko Tejić je dres FMP-a u kojem je završio i prethodnu sezonu, nosio još 2008.godine, a takođe je bio član i mlađih selekcija reprezentacije Srbije. U sezoni 2011/2012 je nastupao za juniore Crvene zvezde, potom je prešao period kaljenja u FMP-u, a u sezoni 2013/2014 je prekomandovan u prvi tim crveno-belih.

Sa reprezentacijom Srbije je na Evropskom prvenstvu 2015. godine osvojio zlatnu medalju, a sa Crvenom zvezdom dve titule u ABA i KLS ligi i dva nacionalna kupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track