(FOTO) SADA I ZVANIČNO: Đorđević novi trener Bajerna!
Foto: Filip Plavčić

Potpisao na dve godine

(FOTO) SADA I ZVANIČNO: Đorđević novi trener Bajerna!

Košarka -

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević zvanično je postao trener minhenskog Bajerna, kao što je Kurir i pisao prethodnih dana!

Aleksandar Đorđević je sa bavarskim klubom potpisao dvogodišnji ugovor, a predvodiće ga u Evrokupu naredne sezone.

Nekadašnji plejmejker je prošle bio trener grčkog Panatinaikos, koji mu se zahvalio na saradnji pošto nije uspeo da izbori Fajnal-for Evrolige.

"Drago mi je što sam postao deo Bajernove organizacije. Srećan sam što ću nastaviti rad Svetislava Pešića s kojim sam dugo sarađivao i bio kapiten juniorske reprezentacije čiji je bio selektor. On mi je uvek bio uzor i učitelj. Svestan sam ozbiljnosti projekta u Minhenu. Zadovoljan sam i timom, Marko (Pešić) je uradio sjajan posao. Potrebna su nam još dvojica igrača, tada ćemo biti kompletni i moći da se borimo za titule", istakao je Đorđević.

Đorđević je od 2013. godine selektor Srbije s kojom je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2014, ali i izborio prvi plasman na Olimpijske igre od osamostaljenja zemlje.

"Pratim karijeru Saše Đorđevića veću dugo vremena, jer je bio fantastičan igrač. Poslednjih godina je jedan od interesantnijih trenera mlađe generacije. Ima snažnu ličnost i jak autoritet, siguran sam da ćemo se sjajno slagati", rekao je Marko Pešić, direktor Bajerna.

Bajern je ovog leta već doveo nekoliko pojačanja, stigli su srpski krilni košarkaš Vladimir Lučić, te Danilo Bartel i Ludvig Hakanson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track