STVARAJU SE NOVE MILICE, ANE, SONJE, JELENE: Besplatna škola košarke Marine Maljković ponovo radi
Foto: Promo

Početak druge sezone

STVARAJU SE NOVE MILICE, ANE, SONJE, JELENE: Besplatna škola košarke Marine Maljković ponovo radi

Košarka -

Pokret za žensku košarku Marina Maljković ulazi u svoju drugu sezonu.

Posle izuzetno uspešnog sprovođenja projekta besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta u prošloj školskoj godini, Marina Maljković najavljuje novu sezonu već od ovog vikenda.

U subotu i nedelju u fiskulturnoj sali OŠ „Mihailo Petrović Alas“ u Gospodar Jovanovoj 22 u Beogradu stotinak devojčica nastaviće da stiče znanje o košarci i svim pozitivnim elementima koje bavljenje sportom može da im donese uz svoje omiljene trenere Jelenu Pavićević i Margaritu Jančevski. Kao i do sada, radiće se u dva termina – od 11 mlađa i od 12 časova starija grupa.

-Želim da pozovem sve devojčice osnovnoškolskog uzrasta da nam se pridruže na besplatnim časovima košarke. Sa ponosom mogu da kažem da nastavljamo da kao i do sada radimo na popularizaciji košarke kod devojčica, da ih upoznamo sa lepotom ovog sporta, kao i da im usadimo prave vrednosti, sa ciljem da se bolje razvijaju kako na terenu, tako i van njega. Želela bih da se zahvalim našim prijateljima iz Telekoma Srbije, koji su prepoznali društvenu vrednost ovog projekta, a pozivam i druge da nam se pridruže, kako bi obezbedili što više besplatnih škola za devojčice. Takođe, zahvaljujem se i osnovnoj školi „Mihailo Petrović Alas“, koja nam je i ovoga puta izašla u susret i ponovo predstavlja bazu našeg rada – rekla je Marina Maljković.

U prvih šest meseci održano je preko 100 treninga na četiri lokacije sa više od 100 devojčica koje su prošle kroz program, a njih osamdesetak je redovno dolazilo na vežbe. Idejni tvorac projekta Marina Maljković koristi svaki boravak u Beogradu da poseti časove, pa će tako biti prisutna i u nedelju.

Osnovna ideja Pokreta je da besplatne škole košarke za devojčice proširi po celoj Srbiji, ali i svuda gde postoji interesovanje za ovakav projekat. Blizu realizacije su za sada škole u Republici Srpskoj, ali i u nekoliko gradova u Srbiji.

Što se Beograda tiče, u najskorijem periodu, počeće sa radom besplatne škole košarke na još nekoliko lokacija. Želja selektorke je da uspesi reprezentativne ženske košarke imaju kontinuitet, pa da kroz besplatne škole što više devojčica dobije priliku da se bavi košarkom i da iz jedne široke baze stigne nova generacija sa nekom novom Anom, Sonjom, Jelenom, Milicom...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track