Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 uspešna u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu
Foto: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool

Basketaši blistaju na EP

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 uspešna u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu

Košarka -

Basketaška reprezentacija Srbije odlično je startovala na 3x3 Evropskom prvenstvu, plasmanom u četvrtfinale sa prve pozicije grupe A, i to uz veliku podršku navijača u Bukureštu.

Zvanično najbolja svetska 3x3 ekipa, koju čine Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović, potvrdila je veliku želju da se domogne evropske titule, jedine koja nedostaje u bogatoj riznici trofeja.

Srbija je prvo pobedila Francusku sa 18:13, „trikolori“ su zatim bili slabiji od Španije sa 13:11, pa su „orlovi“ sa „furijom“ održali borbu za prvo mesto. Iako je počelo ujednačeno, Novosađani su sredinom utakmice ušli u prepoznatljiv ritam, poveli sa 18:10, da b se sve završilo rezultatom 21:15.

"Imali smo najtežu grupu, ali smo znali da ćemo agresivnom igrom od početka doći do cilja. Tako je i bilo, posle Francuza znali smo da je bilo neophodno da Špance samo dobro izmorimo jer su tu sa tri igrača. Sve ide po planu, imamo u subotu dan pauze, tada će se igrati mečevi grupa C i D. Spremni smo za četvrtfinale ", kaže kapiten ekipe Dušan Domović Bulut.

U nedelju će nokaut faza početi od četvrtfinala (po dve ekipe iz četiri grupe idu dalje), od 12.35 po srednjeevropskom vremenu, borba za titulu zatvoriće turnir u 19.15.

Na prvom Eurobasketu, održanom pre dve godine upravo u Bukureštu, Rumunija je osvojila zlato, Slovenija srebro, Litvanija bronzu, a tim Srbije ima veliku želju da promeni poredak i još jednom pokaže da dolazi iz zemlje košarke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track