DAJANA BUTULIJA ZA KURIR: Dosta je, odoh u penziju
Foto: Dragana Udovičić

Povlači se iz reprezentacije

DAJANA BUTULIJA ZA KURIR: Dosta je, odoh u penziju

Košarka -

Tridesetogodišnja košarkašica smatra da je, posle evropskog zlata i olimpijske bronze, pravi trenutak da svoje mesto u selekciji Srbije prepusti mlađim koleginicama

Dajana Butulija je rekla zbogom reprezentaciji. Jedna od najlepših sportistkinja sveta rešila je da se u 30. godini povuče iz nacionalnog tima i svoju „desetku“ prepusti mlađima.Kad je već morala da donese takvu odluku, sjajna košarkašica nije mogla da izabere bolji trenutak - posle evropskog zlata i olimpijske bronze.- U Riju su bile moje poslednje Olimpijske igre, a pošto sam se uželela pravog letnjeg odmora, izvesno je da više neću učestvovati u reprezentativnim akcijama. Već sam zaboravila kako izgleda kad si leti potpuno opušten, jer od kadetskih dana igram za reprezentaciju. Imamo dovoljno talentovanih igračica i verujem da za srpsku košarku nema brige - istakla je Dajana za Kurir.

Dajana je trenutno u rodnoj Kikindi, odmara se posle blistavih nastupa na Olimpijskim igrama.- Konačno je stigla i satisfakcija za sva odricanja, naporan rad i povrede koje sam imala tokom svih ovih godina. To su te dve medalje sa Srbijom koje sam osvojila u seniorskoj konkurenciji, a bilo je uspeha i kad sam igrala za mlađe selekcije - dodala je Dajana.

StrpljivoČEKAM NOVI KLUBDajana je do ovog leta bila članica Liona sa selektorkom Marinom Maljković i kapitenom Srbije Milicom Dabović. Međutim, sad su na redu novi izazovi, ali još nije poznato gde će nastaviti karijeru.- Imam neke ponude, ali najpre moram da zalečim povredu koju sam zaradila na startu olimpijskog turnira. Ne žurim - istakla je Butulija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track