ZVEZDA U GOSTIMA PREGAZILA ZADAR: Crveno-beli zadržali maksimalan učinak posle 3. kola ABA lige
Foto: ABA Liga

3. kolo ABA lige

ZVEZDA U GOSTIMA PREGAZILA ZADAR: Crveno-beli zadržali maksimalan učinak posle 3. kola ABA lige

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Zadar (103:66) u meču 3. kola regionalne ABA lige, zadržavši tako maksimalan učinak na startu nadmetanja u kojem brane titulu.

Osim na startu druge četvrtine kada je izjednačio, a potom u prvim momentima drugog kvartala i poveo (26:25), Zadar je sve vreme meča u dvorani "Krešimir Ćosić" bio u zaostatku.

Meč je rešen početkom trećeg kvartala u kojem Zadar šest i po minuta nije uspeo da poentira, dok je Zvezda sa druge strane, malo po malo povećavala prednost, do konačnih 103:66.

Crveno-bele je do trijumfa predvodio Marko Simonović sa 15 poena, dva manje imao je Nemanja Dangubić, dok je Ognjen Kuzmić postigao 12, a Milko Bjelica ubacio je 11.

U ekipi Zadra istakao se Lovro Mazalin sa 18 poena, a Ivan Marinković postigao je 17.

Ekipa Dejana Radonjića je u nastavku susreta postepeno uvećavala prednost i tako došla do treće ubedljive pobede na startu Jadranske lige.

Prva četvrtina

U prvom minutu Zvezda je pokazala da jerešena da zabeleži i treći trijumf. Pet poena vezao je Nemanja Dangubić.Zvezda je posle nešto manje od 4. minuta igre imala ubedljivu prednost 12:3, kažnjavajući 4 izgubljene lopte domaćeg tima u tom delu meča.

Zvezda je do poslednja tri minuta prve četvrtine imala sigurno vođstvo, a onda se Zadar serijom 11:0 vratio i izjednačio na 23:23. Tu seriju vukao je Vladović.

Druga četvrtina

Zadar je bolje počeo i drugu deonicu, pa su domaći prvi put poveli. Zvezda je mnešutim poalw toga napravila seriju 7:0 i odlepila se na 32:26. Zvezda je pogađala trojke i brće trčala u kontranapad, što joj je konstantno tokom prve dve četvrtine donosilo prednost. Osim pada u prvom kvartalu tim trenera Radonjiča je kontrolisao dešavanja u dvorani Višnjik. Na poluvremenu je bilo 49:35 za gostujući tim.

Treća četvrtina

Za tri i po minuta treće deonice Zvezda nije primila koš i vodi sa 20 poena prednosti 55:35. Od tog trenutka prednost Zvezde je samo rasla.

Četvrta četvrtina

U poslednjem kvartalu sve je bilo stvar rutine, pa su oba trenera šansu dala i mlađim igračima.

Tok meča

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da očekuje tešku utakmicu u Zadru, ali je dodao da njegova ekipa želi da kontroliše dešavanja na terenu i dođe do bodova.

"Uvek je to teško gostovanje. Zadar je još u završnici pripremnog perioda, kada je pobedio ekipe Budućnosti i Lokomotive iz Krasnodara, najavio da će biti vrlo kvalitetan. Na startu sezone, savladali su FMP. Svesni smo da nas očekuje težak meč sa protivnikom koji ima i potencijal i iskustvo i može da bude jako dobar, ne samo na svom terenu", rekao je Radonjić.

Košarkaši Zvezde su u prva dva kola regionalnog takmičenja upisali pobede protiv MZT-a i Cedevite.

(VIDEO) ZVEZDA NABILA KOMPLEKS ZAGREPČANIMA: Crveno-beli trojkama izrešetali Cedevitu u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja